Uppdraget: Stoppa Karlskrona

"Halt, här får ingen passera, här kommer ingen förbi", sjöng Ebba Grön. Vimmerbys innermittfältare Maja Truedsson och Alicia Strand kommer göra sitt yttersta för att göra just det: stoppa Karlskrona. Söndagens match är ingen vanlig match. Det är seriefinal och mycket står på spel. - Det kan bli en fantastisk match, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Maja Truedsson och Alicia Strand tänker sätta stopp för Karlskrona i seriefinalen i division två. Foto: Magnus Strömsten

Maja Truedsson och Alicia Strand tänker sätta stopp för Karlskrona i seriefinalen i division två. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2013-08-23 22:23


Serietoppen: Vimmerby 33 poäng - Karlskrona 30.
Det handlar om dem, ingen annan. Ett av lagen vinner division två och får kvala vidare mot ettan. VIF har varit i slagläge i princip hela säsongen och är det fortfarande, men det har tightats till efter förlusten mot Kalmar Södra. Karlskrona är bara tre poäng bakom och har dessutom bättre målskillnad.
- Det är inget vi tänker på. Vi fick stryk senast, men det har bara gjort oss ännu mer taggade, menar Maja Truedsson, mittfältsnavet med den känsliga vänsterfoten.

"Mer fokuserade än dem"
Hon har bredvid innermittfältskollegan Alicia Strand gjort en kanonsäsong.
- Jag vill inte prata så mycket om mig själv, utan om laget. Det är laget som gjort att det har gått så bra.
Hur som helst är Högsbytjejen ännu bättre i år. Hon kom bättre förberedd, bättre tränad. Det märks i spelet. Hon och Alicia Strand kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och de är förmodligens seriens bästa innermittfältspar.
Ni möter Karlskrona, hur går tankarna?
- Det jag kommer ihåg från förra matchen är att det var ett riktigt tufft motstånd, vädret var dåligt och planen var dålig. Det blir tufft på söndag också, men mycket talar för oss. Känslan är att vi kommer att vara bättre fokuserade och vill mer än dom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!