Uppgifter: Svenska fotbollsstjärnan säljs för rekordsumma

Sebastian Nanasi kan ha gjort sitt sista framträdande för Malmö FF i samband med 0–2-förlusten mot Sparta Prag. 22-åringen rapporteras vara klar för franska Strasbourg. –Han kommer att utvecklas där, säger Isaac Kiese Thelin som själv spelade i franska Bordeaux 2015–2017.

Sebastian Nanasi var med i MFF:s playoffmöte med Sparta Prag under onsdagen. Men är 22-åringen kvar i klubben till returen?

Sebastian Nanasi var med i MFF:s playoffmöte med Sparta Prag under onsdagen. Men är 22-åringen kvar i klubben till returen?

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2024-08-22 12:08

Nanasi har under flera veckor rapporterats lämna klubben för utlandsäventyr. Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano har anfallaren nu skrivit på för franska Strasbourg. Övergångssumman rapporteras bli ett nytt svenskt rekord: 125 miljoner kronor.

Nanasi ska enligt uppgifterna resa till Frankrike i dag för läkarundersökning och kontraktssignering, vilket gör att han sannolikt missar returen i Champions League-playoffmötet i Prag.

– Sebbe är en fantastisk spelare som vi har fått äran att ha här. Samtidigt är det så i fotboll att spelare kommer och spelare går, och lämnar han så får någon annan träda fram, säger Kiese Thelin och tillägger:

– Han är en smart spelare som kanske undviker vissa dueller tack vare att han är så smart i spelet. Det ska han fortsätta göra. Han kommer utvecklas där, och gör han det bra så vet han att nästa steg är riktigt högt. Jag önskar honom all lycka, om det är klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!