Uppgifter: Tottenham förhandlar om Kulusevski

Londonlaget Tottenham ligger i förhandling med Juventus om svenske landslagsmittfältaren Dejan Kulusevski. Detta enligt uppgifter till det trovärdiga nyhetsmediet The Athletic.

Dejan Kulusevski kan vara på väg till den engelska huvudstaden London och Tottenham Hotspur. Arkivbild.

Dejan Kulusevski kan vara på väg till den engelska huvudstaden London och Tottenham Hotspur. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2022-01-28 17:38

Svenske stjärnan Dejan Kulusevski har fått det svårt att stämma sedan sin flytt till Juventus inför säsongen 2020–21.

Under nygamle tränaren Max Allegri har svenskens roll reducerats till inhoppare och han har fått göra 90 minuter endast tre gånger denna säsong.

Nu ryktas det om intresse från brittiskt håll. Tottenham ska ha ställt in siktet på den 21-årige svensken sedan man ser ut att ha gått bet på både Adama Traoré, på väg till Barcelona, och Luis Díaz, på väg till Liverpool.

Londonlagets italienske tränare Antonio Conte känner till Kulusevski väl efter sina år i Serie A och är nu på jakt efter svensken, rapporterar The Athletic.

Därtill var det "Spurs" fotbollsdirektör Fabio Paratici som hämtade svensken till Juventus från Atalanta.

Även Sky Sports hakar på uppgifterna som gör gällande att Tottenham främst söker ett låneavtal då Kulusevski har kontrakt med Juventus till 2025.

Däremot tycks det inte vara helt klarlagt om det ska bakas in någon köpoption eller köpobligation i avtalet.

The Athletic uppger att Juventus ska vara beredda att göra sig av med Kulusevski då man i stället är på väg att göra klart med serbiske anfallaren Dusan Vlahovic från Fiorentina i en affär som sägs kosta runt 790 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om