Uppgifter: Zlatan lämnar Milan

Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan efter säsongen, slår italienska Sky Sports fast. I samband med söndagens Serie A-epilog mot Hellas Verona kommer han att hyllas av klubben och supportrarna. –Det är sorgligt att han inte kommer till spel, säger tränaren Stefano Pioli på en presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Fotboll2023-06-03 17:35

Tidigt under lördagen läckte bilder från Milans hemmaarena San Siro ut, där det på stora ledskärmar stod "Goodbye Zlatan."

Något som vittnade om att Milan hade något på gång inför söndagens avslutande ligaomgång mot Hellas Verona.

Och senare under lördagen rapporterade såväl Sky Sports som Football Italia att Milan bekräftar att Ibrahimovic kommer att lämna klubben efter säsongen, då hans avtal löper ut.

Spelar inte

Sky Sports skriver att 41-årige Ibrahimovic kommer att hyllas stort av både klubben och supportrarna i samband med matchen mot Hellas Verona.

Men spela, det kommer han inte att göra.

Den skadan som Ibrahimovic har brottats med den senaste tiden stoppar honom på nytt.

– Det är sorgligt att Zlatan inte kommer till spel. Han är inte i skick att spela. Jag har pratat med honom mycket de senaste dagarna, säger Milans tränare Stefano Pioli på en presskonferens.

Till Monza?

Hur Zlatan Ibrahimovics framtid ser ut är oklar. Enligt uppgifter i italienska medier är en flytt till Monza aktuell. Mittenlaget ägs av Silvio Berlusconi, som tidigare ägde Milan och som är en mycket god vän till Ibrahimovic. Klubbchef är dessutom den förre Milan-bossen Adriano Galliani.

Svensken har bekräftat för Gazzetta dello Sport att han har fått ett kontraktsförslag från just Monza.

– Monza har sagt att de har ett kontrakt redo för mig, säger Ibrahimovic och berättar även att han har tankar på att avsluta fotbollskarriären:

– Jag är inte en som bara slutar, men det måste också finnas glädje i det man gör, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!