Upphämtningen räckte inte hela vägen för Kisa

Kisa var i underläge med 3–0 tidigt i andra halvlek hemma mot Adas United. Då vaknade laget till och var på väg mot en upphämtning, men fick se sig besegrade med 4–2 till slut. "Vi hade behövt vara bättre med från början", sa Kisatränaren Alberis Da Silva.

Adas United jublar efter 4-2 på straff. Skyttekungen Ignatius Malkis tredje fullträff i matchen.

Adas United jublar efter 4-2 på straff. Skyttekungen Ignatius Malkis tredje fullträff i matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-05 19:10

Ännu en hedersam förlust. Så kan man summera Kisas insats mot serieledande Adas United hemma. Gästerna hade ingen massivt spelövertag i första halvlek, men fick ändå fram till 2–0 ganska behändigt. Ignatius Malki gav laget ledningen med ett välplacerat skott och Marcus Dinler ökade på genom att lyfta in en frispark direkt i mål.

– Vi hade behövt vara bättre med från början. Vi skapar inte mycket själva i första halvlek och gör lite misstag som leder till mål för dem.

Sju minuter in i andra halvlek fick Adas göra 3–0 ganska enkelt sedan Ignatius Malki bjudits på ett friläge. Först då tände Kisaspelarna till och började hitta fram till lite chanser.

I den 61:a minuten kom Daniel Malmström Arnesson igenom och gjorde 3–1. Sju minuter senare kom även 3–2 på en hörna där Adam Härnström höll sig framme.

– Då kändes det verkligen som vi var på gång och gick för kvitteringen. Men så fick de en straff och gjorde 4–2 istället.

Straffen förvaltades av Ignatius Malki som därmed är uppe på tolv mål totalt på nio matcher i serien.

– Det positiva som vi får ta med oss är att vi kämpade hela vägen. Adas är ett bra lag, men vi kunde lika gärna fått med oss en poäng, sa Da Silva som gladdes åt en debut och en comeback.

– Junior Kivumbi gjorde en väldigt bra debut som vänsterback. Även Erik Lindblads inhopp på mitten i andra halvlek var kul att se.

Erik Lindblad gjorde ett bra inhopp på mittfältet för Kisa i andra halvlek mot Adas United.
Erik Lindblad gjorde ett bra inhopp på mittfältet för Kisa i andra halvlek mot Adas United.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om