Upplagt för fest när föreningen firar 90 år: "All in"

När Rimforsa IF:s herrar möter BK Zeros hemma på blir det en speciell dag. Föreningen firar nämligen sitt 90-årsjubileum och satsar stort inför det. "Vi går all in", säger Anna Åkerbjörk, som är med i arrangörskommittén.

Rimforsa IF firar 90 år och har satsar på en heldag på Hackelområdet. Senare på dagen spelar även herrarna match.

Rimforsa IF firar 90 år och har satsar på en heldag på Hackelområdet. Senare på dagen spelar även herrarna match.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-10 20:00

Rimforsa IF fyllde 90 år redan 2020. Firandet har däremot fått skjutas upp, på grund av coronapandemin. 

Nu har den släppt – och nu är det dags för fest.

På lördag arrangerar RIF sitt 90-årsfirande på Hackelområdet i Rimforsa. Anna Åkerbjörk i arrangörskommittén är i full gång med förberedelserna när vi når henne på fredagseftermiddagen.

– Det kommer vara fyra fotbollsmatcher under dagen. Sen kommer det att finnas en del innebandyaktiviteter, bordtennis, prova-på-tävlingar, lotteri, hoppborgar, hinderbana, fotbollsdart, fiskdamm och musik. Vi kommer även att grilla och avslutar allt med vår årsfest på kvällen, säger hon och fortsätter:

– Vi går all in, haha.

Dessutom planerar man att ha en utställning under dagen, där hela föreningens knappa historia beskrivs. 

Firandet börjar redan klockan 10.00 på lördagen, då föreningens F11- och P11-lag spelar matcher. På eftermiddagen beger man sig till Åsundavallen, för att se herrlagets division 4-match mot BK Zeros.

Mats Andersson, som är tränare för herrlaget, ser fram emot dagen.

– Vi kommer med den starkaste truppen vi har. Det är bara Petter (Melkersson) som är borta. Förhoppningsvis blir det en bra dag och kväll. Det var deppigt efter 3–3-matchen mot Studenterna senast, så nu måste vi få ihop en hel match. Zeros är ett lag vi ska slå, om man ser till tabellen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!