Upplagt för nytt målkalas? • "Gäller att vi har en bra dag"

Serieledande Vimmerby IF tar emot ett Falköping som krigar för nytt kontrakt. VIF-tränaren Pierre Brorsson varnar för att laget inte ska ta för lätt på uppgiften. "Det gäller att vi har en bra dag", säger han.

Nathalie Johansson har gjort 13 mål och Frida Pöder 15 för VIF den här säsongen. Tillsammans har de gjort fler mål än vad åtta av lagen i serien mäktat med totalt.

Nathalie Johansson har gjort 13 mål och Frida Pöder 15 för VIF den här säsongen. Tillsammans har de gjort fler mål än vad åtta av lagen i serien mäktat med totalt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-29 08:00

Det är sista omgången innan sommaruppehållet och det står redan klart att VIF-damerna kommer att ta ledigt som serieledare. Laget har tio segrar, en oavgjord och en förlust så här långt.

Hur vill du summera den första halvan av säsongen?

– Tjejerna har gjort det fantastiskt bra. Vi har haft lite skador under vägen vilket gjort att vi har fått möblera om lite i laget. Alla spelare har gjort jobbet och verkligen varit med och bidragit. Mariebo och Ulricehamn är de bästa lagen som vi har mött. Den enda insatsen som jag kan anmärka på var den mot Skultorp i en match som slutade 5–5.

En stor del av lagets succé så här långt har varit den starka offensiven. 43 mål är klart bäst av alla i serien. Frida Pöder toppar seriens skytteliga på 15 mål och Nathalie Johansson är delad tvåa på 13.

De 28 mål som de har gjort tillsammans är för övrigt fler än vad åtta av konkurrenterna i serien mäktat med totalt.

I lördagens match hemma mot Falköping kan det vara upplagt för ett nytt målkalas. Senast lagen möttes vann VIF med 7–1.

– Vi fick ett skapligt tidigt mål då och sedan rullade det bara på. Falköping har ändå repat sig och gjort ett par bra resultat sedan dess. Senast vann de med 7–0 mot Eksjö, även om det inte säger så mycket. Det gäller ändå att vi har en bra dag och rätt fokus om vi ska vinna.

Hur är läget i truppen inför dagens match?

– Den enda spelaren som saknas är Julia Rosin. Hon behöver sommaren på sig för att återhämta sig från sin knäskada. Hon är igång och löptränar, men är inte redo för spel med boll än.

Det kan även bli sista matchen med gänget för lagets unga förmåga Vera Andersson. Hon börjar fotbollsgymnasium i höst och ska byta klubb till Linköpings FC.

– Vera har spelat en hel del under våren och fått med sig nyttig erfarenhet. Det är tråkigt att tappa en duktig spelare, men vi har ju vetat vad som gäller rätt länge. Sedan är jag inte helt säker på om den här matchen blir hennes sista eller om hon kan spela någon mer i augusti.

Kan det blir fler spelare som lämnar inför höstsäsongen?

– Vad jag vet så är det klart att Minea Snickars ska göra annat i höst. Dessutom väntar Svea Backstad på besked om hon ska plugga vidare. Det kan bli några tapp så vi kommer att lyfta upp ett par yngre förmågor till i A-truppen framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!