Uppvisning av Rosenfors IK i premiären

Efter en trevande start flöt det sedan på med bravur för Rosenfors IK som krossade Gullringens GoIF med 6–0 (2–0). "Det var mycket nerver innan, både för mig och spelarna", säger Andreas Pettersson, tränare i Rosenfors.

Rosenfors IK:s tränare Andreas Pettersson var nervös inför premiären. Utan anledning skulle det visa sig, hans lag vann med hela 6–0.

Rosenfors IK:s tränare Andreas Pettersson var nervös inför premiären. Utan anledning skulle det visa sig, hans lag vann med hela 6–0.

Foto: Privat bild

Fotboll2020-06-23 15:37

Efter ett så långt och ofrivilligt uppehåll som pandemin har inneburit är det inte vidare konstigt om spelare visar en viss form av ringrostighet och/eller oskärpa när det vankas målchanser.  

Det är möjligt att detta också visade sig i Rosenfors premiärmatch, för det var skillnad på kvalité, framför allt vad gäller effektiviteten, i halvlekarna. Men det förtar inte det faktum att resultatet speglade matchen enligt Andreas Pettersson. 

– Vi äger matchen hela vägen och ska egentligen göra fler mål i första halvlek men Gullringen jobbar stenhårt i försvarsspelet, det ska de ha en eloge för, säger han och fortsätter:

– Till andra halvlek hittar vi lugnet och samtliga spelare lyfter sig, samtidigt som vi är väldigt löpstarka. 

Pettersson vill berömma hela laget för deras insats och påpekar att det är extra roligt för Elsa Karlsson och Celine Hägg att få göra sina första mål i damlaget. 

Rosenfors får dock inte rida vidare på vågen och bygga vidare på spelet. Efter endast en match väntar nu sommaruppehåll och nästa match spelas inte förrän 10 augusti, då mot HM IS. 

– Så klart är det tråkigt för vi fick en förbannat bra start och måste försöka hitta tillbaka till den nivån efter uppehållet. Nu måste vi planera in en del träningsmatcher, närmast blir det derby mot Hultsfred på torsdag, säger Pettersson.

Målen i premiären: Emma Adolfsson (2), Bianca Karlsson, Julia Johansson, Elsa Karlsson, Celine Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!