HFK överlägset i derbyt mot Södra Vi: "Mycket bra"

De var topplag i femman förra året. Nu var det inget snack om vilket lag som var bäst. Hultsfred körde över Södra Vi och vann med hela 7–0. "Vi spelar riktigt, riktigt bra", säger tränaren Sebasthian Svensson.

Glada målskyttar. Johan Nilsson, Diego Nicolas Toribio Urrutia och Oskar Karlsson  gjorde målen när HFK vann stort.

Glada målskyttar. Johan Nilsson, Diego Nicolas Toribio Urrutia och Oskar Karlsson gjorde målen när HFK vann stort.

Foto: Privat

Fotboll2022-05-06 23:08

Det var klasskillnad när Hultsfred tog emot Södra Vi på Knektavallen i ett på förhand spännande derby. 

Så mycket till spänning blev det nu aldrig. Hemmalaget Hultsfreds FK var nämligen betydligt bättre än motståndarna från Södra Vi. HFK fick också en rejäl revansch för förra säsongens nederlag med 1–4 på sin hemmaborg. 

3–0 i paus blev till 7–0 när matchen var över, den här gången. 

– Jag stod och njöt av vårt spel, sa den helnöjde HFK-tränaren Sebasthian Svensson efteråt. 

Varför vann ni så stort?

– Jag har gett dem verktygen på hur jag vill att vi ska spela och nu visade killarna sitt stora register, som jag vet att de har. Det här var riktigt, riktigt bra. Vi spelar som vi vill göra, och sågade oss igenom lagdelarna med ett bra kombinationsspel. 

Sebasthian Svensson säger också:

– Spelar vi så här i fortsättningen har jag svårt att se att något lag kan slå oss. Men det gäller att vi är ödmjuka. Och det var extra roligt att höra allt beröm vi fick från dem som var och tittade på matchen. Några sa att de inte sett en bättre HFK-prestation på flera år. Det värmer väldigt mycket. 

Oscar Karlsson gjorde tre mål, Diego Nicolas Toribio Urrutia två, Johan Nilsson ett och ett var självmål. Svensson hyllade hela laget, men gav Karlsson och Urrutia extra plus. För Södra Vi gäller det nu att hitta ny kraft då det vankas ett nytt derby, HM IS på hemmaplan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!