Utlånade spelaren sänkte Leipzig

Det har inte varit någon rolig vecka för Emil Forsbergs Leipzig. Efter 0–5 mot Manchester United i Champions League föll laget även borta mot Mönchengladbach i Bundesliga.

Hannes Wolf firas av bland annat Oscar Wendt.

Fotboll2020-10-31 20:51

Som om inte det var nog: Matchens enda mål gjordes av Hannes Wolf, som är utlånad till "Gladbach" från just Leipzig. Dessutom innebar 0–1-förlusten – Leipzigs första i ligan – att laget tappar serieledningen eftersom både Bayern München och Dortmund passerar i tabellen.

Emil Forsberg byttes in i den 66:e minuten för Leipzig, men då hade Wolf redan gjort ledningsmålet sex minuter tidigare. Hos Mönchengladbach fick matchens andra svensk, Oscar Wendt, hoppa in och spela hela andra halvlek.

Bayern München kom till spel utan Robert Lewandowski i Köln, men hittade nätet trots avsaknaden av målsprutan. Thomas Müller, på straff, och Serge Gnabry låg bakom 2–1-segern som gör att Bayern nu toppar Bundesliga.

Dortmund hade en ovan tvåmålsskytt i mittbacksstjärnan Mats Hummels i 2–0-segern borta mot Arminia Bielefeld.