Utspelade

Vad ska egentligen hindra Grimsås från att ta steget upp i tvåan direkt? Tja, den frågan kan man verkligen ställa sig efter 4-0 i seriefinalen mot Gullringen på Gullemon.

Emil Eklund deppar i gräset. Gullringen föll med klara 4-0 hemma mot Grimsås.

Emil Eklund deppar i gräset. Gullringen föll med klara 4-0 hemma mot Grimsås.

Foto:

Fotboll2007-05-12 11:39

433 minuter.
Så länge sedan är det som Grimsås IF släppte in ett mål i division tre. Det är nästan fem matcher.
Då förstår ni att försvarsspelet håller hög klass. Mot Gullringen var offensiven minst lika imponerande.
- Jag är mycket nöjd. Att vinna en seriefinal på bortaplan med 4-0 är riktigt bra, säger Grimsås tränare Fredrik Svanlund.

Seriens bäste spelare
Han fick annars se sitt lag inleda ganska trögt de första 35 minuterna av matchen. Då hände i princip ingenting. Det bästa så långt var en crossboll från Jimmi Gustafsson till Rickard Falk, som senare mynnade ut i intet.
Sen tog matchen fart.
Framför allt var det när den 18-årige talangen Vlado Zlojutro bytte kant, från höger till vänster. Mot Gullringens klart bäste spelare, Robert Damm, hade han ingen chans. Sen fick han friare tyglar och slog till med sin känsliga vänsterfot i minut 42. Med ett distinkt skott i nättaket fixade han 0-1.
- Det är så skönt att vi fick behålla honom. Det var så nära att Värnamo värvade honom inför den här säsongen. Vlado är seriens klart bäste spelare, säger Fredrik Svanlund.
Efter att ha sett honom både mot Vimmerby och mot Gullringen är det bara att instämma. Zlojutro är en teknisk underhållare av hög klass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!