Utvisningen förstörde poängjakten för Kisa

Kisa BK jagade en kvittering hemma mot serieledande Boren. Då kom en utvisning som satte rejäla käppar i hjulet. KBK förlorade till slut med 3–0.

Serieledarna straffade Kisa BK hårt hemma på Kisa IP.

Fotboll2022-08-14 19:00

Kisa BK hade en blytung seger borta mot Hvetlanda GIF med sig i ryggen när man välkomnade serieledarna Borens IK till Kisa IP på söndagen.

Spelmässigt var det inte mycket som skvallrade om att det var två lag som håller till i olika delar av tabellen. Kisa försvarade sig bra, vaskade fram några chanser framåt och såg ut att ha bra koll på serieledarna.

Precis innan vattenpausen i mitten på den första halvleken kom dock ledningsmålet för gästerna, då Gabi Morad förvaltade ett friläge.

Kisa var fortsatt med i matchen och hotade, i synnerhet i upptakten på andra halvlek. Då skapade hemmalaget tryck och en kvittering hängde i luften. Tyvärr för deras del fick Junior Kivumbi, som dittills hade skapat stora problem för Boren, syna det röda kortet. Uppförsbacken blev givetvis ännu brantare efter det.

Därtill fick kaptenen Erik Lindblad kliva av med en huvudskada.

Och Boren passade på att sätta spiken i kistan. Först genom Morad igen, som satte 0–2 i den 60:e minuten. En kvart senare fastställde Isuf Krasnici slutresultatet.

Albin Gustafsson i hemmamålet stod för ett par fina räddningar och ska ha beröm för sin insats.

Kisa är kvar på åttonde plats i division 3-serien men har bara en poäng ned till nedflyttningsplats. Boren är i sin tur kvar som etta och har tre poäng ned till tvåan Adas, med en match mer spelad.

Sporten har sökt Kisa BK-tränarna Alberis da Silva och Claes Creutz.