Va, förre VH-målvakten har bytt spår! • Möter Gullringen och VIF

Det här blir svettigt värre, eller hur Myresjö? På menyn: Gullringen i cupen på onsdag, Vimmerby i toppmöte i serien på fredag. "Vi vill gå så långt som möjligt", säger förre VH-målvakten (!) Gabriel Popanicic.

Gullringen i cupen på onsdag. Vimmerby i serien på fredag. Myresjö/Vetlanda matchar hårt i veckan. Förre VH-målvakten Gabriel Popanicic är numera tränare i just Myresjö.

Gullringen i cupen på onsdag. Vimmerby i serien på fredag. Myresjö/Vetlanda matchar hårt i veckan. Förre VH-målvakten Gabriel Popanicic är numera tränare i just Myresjö.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-05-29 12:00

Jodå. Det stämmer. 

Ni som har koll på Vimmerby Hockey kanske minns att det fanns en Gabriel Popanicic i laguppställningen säsongen 2018/2019, för en kort sejour?

– Jonatan Stålberg var skadad och så var jag inskriven som lån bakom Tomas Rydén i några matcher, säger Popanicic, som nu helt växlat spår – och idrott.

Här kommer förklaringen:

– Många förknippar mig med ishockey, men sanningen är den att fotboll alltid varit nummer ett för mig. Jag visste i ett tidigt skede att jag skulle bli fotbollstränare. 

Här är vi nu. Gabriel är inne på sitt andra tränarår i Myresjö/Vetlanda. Och nog har den gamle hockeymålvakten lyckats alltid...

Myresjö toppar division tre, där VIF är trea. Lagen möts som sagt på fredag, i Vetlanda. 

Men först väntar cupmöte mot Gullringen. Även det på hemmaplan. 

Hur ser du på den matchen, som avgörs bara två dagar innan mötet mot Vimmerby?

– Det är klart att den inte ligger optimalt i tid. Vi ville flytta den, men vi kom inte överens. Då fastställde Smålands FF att vi skulle spela den här dagen och det är inte så mycket att säga om. Jag har full respekt för det, säger tränare Popanicic. 

Så..., hur mycket vikt lägger ni egentligen på cupmatchen kontra serien?

– Serien är det viktigaste, så är det. Samtidigt har vi anmält oss till cupen och vill gå så långt som det bara är möjligt. Med tanke på läget så kommer vi att rotera och ha två olika startuppställningar i cupen och serien. Vi kommer också att vila några spelare i A-laget mot Gullringen. 

Vad vet ni om dom förresten?

– Vi har ganska bra koll, både på dem och på Vimmerby. Jag vet att Rasmus Bexell är skadad och att det är ett stort tapp. Det är en nyckelspelare, precis som Gustavo Borges (knäskadad). Sen känner jag såklart till Karlo (Goranci) och att de har bra yttrar. Och när det gäller Vimmerby så är det ett lag som liknar oss med kompletta lagdelar samtidigt som de har spets. Det verkar också som deras nye tränare (Fredrik Falkevall) har fått in en bra mentalitet i laget. 

På tal om mentalitet. Det är en av Myresjös absoluta styrkor. Ett Myresjö som av flera brukar beskrivas som jobbiga att möta och ett lag där spelarna jobbar hårt för varandra. 

Det är också den ack så viktiga detaljen som Daniel Wernersson vill se hos sina mannar på Myrvalla på onsdag. 

– Inställningen är A och O. Det blir såklart en jättebra värdemätare för oss eftersom de toppar division tre och är ett bra lag. 

Gullringens assisterande tränare har ändå en liknande uppfattning som Popanicic om det här cupmötet: 

– Vi kommer att rotera i laget, seriespelet är trots allt viktigare. Vi kommer bland annat att vila några spelare som har skavanker. 

Vilka?

– Ola Lindblom och Karlo Goranci spelar inte, det gör inte heller "Ralle" Bexell. Han är fortfarande skadad och vi räknar inte med honom de närmaste två veckorna. Däremot är Petter Gustafsson (bortrest senast) tillbaka i laget, säger Wernersson som håller på att fixa till en kasslergratäng när vi pratar med honom. 

Låter mumsigt. 

Vi får se om matchen mot Myresjö blir detsamma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!