HFK vaknade till efter trög start: "Vi var inte med"

Höreda borta. En tuff uppgift på förhand. Hultsfreds FK såg ändå till att få med sig en poäng. "När man summerar säsongen kan man nog vara nöjd med en pinne här", säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson efter 1–1.

Målvakten Jesper Rüdiger höll HFK kvar i matchen mot Höreda.

Målvakten Jesper Rüdiger höll HFK kvar i matchen mot Höreda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-26 21:34

Hultsfreds FK stod för en rejäl urladdning i division 4 förra veckan, när man körde över Tenhult. I början av fredagens bortamatch mot Höreda GoIF var det inte riktigt samma energi i HFK.

– Nej, vi var inte med överhuvudtaget i början och Höreda skapar, skapar och skapar, säger Sebasthian Svensson, tränare för HFK.

Jesper Rüdiger, målvakt i Hultsfred, stod för ett par kanonräddningar. I den 30:e minuten fick hemmalaget hål på honom.

– Jesper räddar oss och håller oss kvar i matchen, trots att vi släpper in ett.

Tacksamt nog för HFK så höll sig Rasmus Samuelsson framme och kvitterade precis innan pausvilan. Det var exakt vad gästerna behövde.

– Vi tar över fullständigt i andra halvlek och efter 60 minuter går Höreda på knäna. Tyvärr lyckas vi inte sätta det avgörande målet, säger Svensson.

1–1 stod sig och lagen fick en poäng var.

Kan du ändå känna att en poäng är okej, i det här läget?

– När man summerar säsongen kan man nog vara nöjd med en pinne här. Sen hade man gladeligen tagit alla tre, sett till andra halvlek, säger HFK-tränaren och fortsätter:

– Det är ett styrkebesked av oss att höja oss så som vi gör. Vi vrider om i laget och då blev det en stor skillnad, det märktes. Det är bara det sista momentet som saknas.

Ibrahim Haddar och Jesper Rüdiger var bäst i HFK, som nu står på tio poäng efter sju matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!