Uppvilat Hultsfred vill bli jämnare till hösten

Hultsfreds FK är tillbaka till helgen med seriespel och det har varit en lugn sommar för huvudtränare Sebasthian Svensson som kände att han verkligen behövde de här lediga veckorna. "Skönt att få tänka på något annat", säger han.

HFK har nu laddat om inför höstsäsongen som börjar på lördag.

HFK har nu laddat om inför höstsäsongen som börjar på lördag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-07 16:00

HFK har hunnit att köra ett par pass under sommaren och på träningsplanen har det bara varit bekanta ansikten. Inget nytt har inträffat på spelarmarknaden för Hultsfred.

– Nej, det har varit väldigt lugnt på den fronten. Målet för HFK är att slussa upp från de egna leden. Spets behövs plockas in men inte mitt under säsong, säger Sebasthian Svensson.

– Det har varit lite blandad närvaro på de passen vi har kört men nu är vi inne på sista rycket på semestern och jag räknar att alla är tillbaka nu i veckan. Det är så när man spelar i division 4 och fotbollen kanske inte är högsta prio. Men vi har haft en internmatch nyligen och allt såg bra ut. 

Hultsfred gjorde sin senaste match innan sommaruppehållet den 1 juli – där man förlorade med 3–5 borta mot Malmbäck. Pausen var välbehövlig.

Hur har sommarledigheten varit?

– Ja, det har varit väldigt lugnt och stillsamt. Skönt att få koppla av från fotbollen ett tag. Men nu är batterierna laddade och vi vill göra en bra höst.

Första matchen blir mot Assyriska på hemmaplan på lördagen.

– Viktigast är att vi inte underskattar Assyriska. De har ryckt upp sig under året och det kommer att krävas en bra insats från vår sida. Vi behöver bli jämnare i våra prestationer. Det har varit för mycket höga toppar och djupa dalar. 

HFK ligger på en sjundeplats i tabellen efter 13 spelade matcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!