"Väldigt trött – men mår fantastiskt"

Ett taggat svenskt fotbollslandslag har landat på Irland. Med två trötta undantag. Men Olivia Schough och Emma Berglund är ursäktade. –Jag mår som en drottning, säger den nyblivna svenska mästaren Schough.

Olivia Schough efter måndagens träning utanför Dublin inför torsdagens VM-kvalmatch i fotboll borta mot Irland.

Olivia Schough efter måndagens träning utanför Dublin inför torsdagens VM-kvalmatch i fotboll borta mot Irland.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-10-18 21:25

När slutsignalen ljöd i Piteå på söndagen visste inte Rosengårds spelare vad 3–2-segern innebar. Ett dygn senare har SM-guldet sjunkit in, firats och satt sig i både huvud och kropp hos Olivia Schough och Emma Berglund.

Guldfesten gick från Piteå till Stockholm och fortsatte ner till Malmö. Men Schough och Berglund tvingades lämna lagkamraterna redan på Arlanda, där de försökte få sig lite sömn innan det på måndagsmorgonen var dags att flyga till Irland med landslaget.

– Det blev inte många timmar. Jag och Emma bara låg på rummet på Arlanda och njöt. Det gick inte att somna. Det var bara glädje och vi skrattade så mycket. Det var helt fantastiskt, säger Olivia Schough.

– Det var skön stämning på bussen från Piteå, fram till att vi skildes åt. Energin var på topp och vi försökte bara njuta av stunden. De andra, som jag har förstått det, festade hemåt och hade en bra kväll hemma i Malmö, säger Emma Berglund.

Klev av träningen

Måndagens landslagsträning vid Carton House, en exklusiv herrgård drygt två mil utanför Dublin, blev därför inte av det intensivare slaget för de båda Rosengårdsspelarna. VM-kvalmatchen mot Irland är inte förrän på torsdag, som tur är.

– I dag är det återhämtning, i morgon är jag hundra procent. Så till torsdag kommer jag ha väldigt mycket energi från det jag har varit med om det senaste dygnet, säger Schough.

Emma Berglund klev dessutom av träningen tidigt efter att ha åkt på en smäll, men det ska inte vara någon större fara.

– Jag har lite småskavanker och fick en smäll mot ett knä, men det var bara en försiktighetsåtgärd. Det är ingenting som är skadat, det är bara ett stort blåmärke på knäet, säger Berglund.

Första SM-guldet

För henne var det femte SM-guldet i karriären. Schough hade, sin rutin till trots, aldrig tidigare nått hela vägen. Därför var bristen på energi under måndagen lätt att acceptera.

– Jag mår som en drottning. Jag är väldigt trött, men jag mår fantastiskt, säger Schough.

– Jag har alltid drömt om att få uppleva det. Det var chocktillstånd direkt efter slutsignalen. När vi väl samlades i omklädningsrummet och den där riktiga glädjen kom fram, då fick jag verkligen det här ”wow, nu har det hänt”.

Emma Berglund klev av måndagens träning efter att ha fått en smäll mot knäet, men torsdagens VM-kvalmatch ska inte vara i fara.
Emma Berglund klev av måndagens träning efter att ha fått en smäll mot knäet, men torsdagens VM-kvalmatch ska inte vara i fara.
Fakta: VM-kvalet i fotboll

Sverige spelar i grupp A i den europeiska delen av VM-kvalet och har inlett med att besegra Slovakien, 1–0, och Georgien, 4–0.

Kommande matcher:

21 oktober: Irland–Sverige

25 november: Sverige–Finland

30 november: Sverige–Slovakien

2022

7 april: Georgien–Sverige

12 april: Sverige–Irland

6 september: Finland–Sverige

Totalt 51 lag deltar i det europeiska kvalet till VM i Australien och Nya Zeeland 2023. Kvalet avslutas i september 2022, med playoffspel månaden därpå.

+ De nio gruppvinnarna går direkt till VM.

+ Tvåorna går till det europeiska playoffspelet, som avgörs genom två rundor i oktober 2022, där två direktplatser och en plats till ett ytterligare interkontinentalt playoffspel, står på spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!