Rekordtidigt och stort intresse för Bullerby Cup

Efter tvÄ Är utan Bullerby Cup mÀrker Vimmerby IF av ett stort intresse inför 2022. "Vi har 210 intresseanmÀlningar redan och det har vi aldrig haft sÄ tidigt", sÀger David Lindgren som Àr verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren ser ett rekordtidigt stort intresse för Bullerby Cup.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren ser ett rekordtidigt stort intresse för Bullerby Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-12-07 19:00

Nyligen kom beskedet att Vimmerby IF fÄr ta del av coronastödet som Riksidrottsförbundet fördelat. Summan 812 000 kronor Àr mindre Àn de 1 257 000 de fick Äret innan, men VIF:s David Lindgren Àr ÀndÄ nöjd med utfallet.

– I stort sett hela summan kommer frĂ„n pengar som vi tappat till följd av att Bullerby Cup inte blev av. Kompensationen Ă€r statens och Riksidrottsförbundets sĂ€tt att se till att vi och andra arrangörer av stora evenemang för barn och ungdomar fĂ„r en chans att jobba vidare, sĂ€ger han.

Arbetet med Bullerby Cup 2022 Àr redan i full gÄng och klubben har mÀrkt av ett stort intresse.

– Det Ă€r redan 210 lag som gjort en intresseanmĂ€lan och vill delta nĂ€sta Ă„r. SĂ„ stort intresse har det aldrig varit sĂ„ tidigt. Jag pratade bland annat med en ledare för ett lag tidigare i veckan. De hade tĂ€nkt komma till oss och spela sin första cup för tvĂ„ Ă„r sedan, men grabbarna har fĂ„tt vĂ€nta och nu Ă€r de angelĂ€gna om att fĂ„ vara med 2022.

Är du förvĂ„nad över det stora intresset?

– BĂ„de och. SjĂ€lvklart finns det ett sug efter att fĂ„ Ă„ka pĂ„ cup igen. Samtidigt sĂ„ kan det finnas en viss osĂ€kerhet kring hur det ska funka nĂ€r vi inte haft nĂ„gon cup pĂ„ tvĂ„ Ă„r. Att intresset Ă€r sĂ„ stort tolkar jag som att mĂ„nga ser Bullerby Cup som en etablerad turnering och ett tryggt alternativ.

Till 2022 kommer fem klasser att anordnas för bÄde flickor och pojkar.

– För att ge spelare som missat chansen att delta i sina Ă„lderklasser de senaste Ă„ren har vi utökat med en klass för elvaĂ„ringar ocksĂ„ sĂ„ att det blir enskilda turneringar för sĂ„vĂ€l tio-, elva-, tolv-, tretton- som fjortonĂ„ringar för bĂ„de flickor och pojkar, sĂ€ger David Lindgren som noterat ett extra stort intresse för de tvĂ„ Ă€ldsta Ă„ldersklasserna.

– De yngre klasserna spelas utan tabeller och slutspel. För de tvĂ„ Ă€ldsta klasserna fĂ„r vi köra slutspel och dĂ€r har fler lag Ă€n vanligt som visat intresse.

Tidigare har det varit 200 lag med i turneringen som mest och det ser ut att vara grÀnsen nÀsta Är med.

– GrĂ€nsen hĂ€nger ihop med hur mĂ„nga lag vi kan fixa boende Ă„t. Vi tittar pĂ„ lösningar dĂ€r.

För att det ska bli en Bullerby Cup 2022 gÀller det att det blir en sommar fri frÄn coronarestriktioner.

– Man törs inte rĂ€kna med nĂ„t lĂ€ngre. Det enda vi kan göra Ă€r vara förberedda nĂ€r det vĂ€l blir grönt ljus.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!