Delad pott i derbyfajten: "Vi är för valpiga"

Det kryllade av derbyn i lokalfotbollen under fredagskvällen. Ett av dem var mötet mellan Målilla GoIF och Mörlunda GIF. Det slutade med ett mål från vardera lag, och därmed delad pott. "Vi lyckas härda ut och växer oss in i matchen", säger Joakim Blomberg, tränare i Mörlunda.

Målilla GoIF och Mörlunda GIF delade broderligt på poängen under fredagskvällen.

Målilla GoIF och Mörlunda GIF delade broderligt på poängen under fredagskvällen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-17 06:00

Tränarna i båda lägren var överens om att hemmalaget Målilla inledde starkast och förde matchen under den första halvtimmen. Trots det lyckades laget inte hitta nätmaskorna. 

– Det är som vanligt. Vi skapar chanser och gör inga mål, säger Roger Rönnlund, tränare i Målilla. 

Efter en första halvlek där rödvitt var bäst var det Mörlunda som spräckte målnollan, i 57:e minuten genom William Steinholtz.

– Vi bjuder de på ett mål. Gör man inte mål själv brukar det kunna bli så. Jag sa till mig själv att inte bli lika besviken som sist (2–2 mot Rödsle BK), men det blev jag ändå. Vi hade många chanser och hade kunnat göra fler mål.

För ett mål blev det i alla fall. I 75:e minuten tilldelades Målilla en straff som Eric Ottosson förvaltade.

– Den kom lite från ingenstans. Vi borde ha gjort mål innan dess. Vi är lite för valpiga när vi ska avsluta. Vi har inga riktiga "killers" där framme. Vi tränar mycket avslut redan, men får nog fortsätta med det, säger Rönnlund.

Hur kändes det i Mörlunda-lägret efter 1–1 då? Aningen bättre, kan vi konstatera. 

– I första halvlek går vi in i Målillas fälla med deras höga press. De vinner mycket bollar och vi blir tillbakatryckta, men vi lyckas härda ut och växer oss in i matchen, berättar Joakim Blomberg, tränare i Mörlunda.

Den andra halvleken är han betydligt mer belåten med. 

– Överlag är jag nöjd med hur vi tar tag i det och lyckas få med oss en poäng. Sen är det surt att åka på en kvittering genom en straff. Vi håller huvudet högt och skäms verkligen inte för poängen, även om jag tror att vi är mer nöjda med den än vad Målilla är.

Blomberg hyllar sin burväktare, George Stenborg Krieg, efter matchen.

– Det var längesen jag såg en målvakt göra såna räddningar. Han var riktigt vass. Resten av killarna får klart godkänt.

Roger Rönnlund väljer att berömma Elias Holmwall för hans andra halvlek.

– Det är ingen som faller igenom, men Elias ska ha extra kredd för jobbet han lägger ned.

Målilla befinner sig fortsatt på en fjärdeplats i tabellen, med 18 poäng på elva spelade matcher. Mörlunda är femma, med tre poäng mindre än Målilla. Dock har det blåvita gänget en match mindre spelad.

Nästa helg väntar Krokstorp på bortaplan för Målilla medan Mörlunda tar emot Fagerhult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!