Vangsgaards hattrick sänkte Hammarby

Linköping ångar på, och Amalie Vangsgaard är den som drar segertåget framåt. Danskan gjorde alla hemmalagets mål när Linköping tog tredje raka vinsten, 3–1 mot Hammarby. –En hyfsad kväll, säger Vangsgaard till Viaplay.

Amalie Vangsgaard, i mitten, och Alva Selerud, till höger om Vangsgaard, samarbetade vid både 1–0 och 2–0 hemma mot Hammarby.

Fotboll2022-04-20 21:06

Linköpings fotbollsdamer ser ut att ha något spännande på gång den här säsongen. Hemma mot Hammarby kom tredje raka trepoängaren och 3–1-segern var synnerligen rättvis.

Det var en rivstart från hemmalaget, specifikt från Alva Selerud och Amalie Vangsgaard, som lade grunden till segern. Linköping matade ut bollar till Selerud på vänsterkanten, och 22-åringen visade att det var helt rätt melodi.

Särskilt när det finns spelare som Vangsgaard i straffområdet.

Två snabba

I den åttonde minuten skickade Selerud ett inlägg mot den bortre stolpen och där kom danskan farande, mötte på ett tillslag och rakade in ledningsmålet.

2–0 kom två minuter senare och var en variant på det första. Den här gången var Seleruds inlägg lågt och Vangsgaards avslut ännu bättre. Direktskottet satt i det vänstra krysset och Hammarbys redan tunga start var plötsligt så mycket tyngre.

För Amalie Vangsgaard har det varit en strålande start på säsongen. Danskan värvades till klubben förra sommaren, men hann bara göra ett mål under hösten.

Efter fyra spelade matcher har hon i år redan gjort fem.

För i den andra halvleken slog 25-åringen till igen, och fullbordade sitt hattrick med ett distinkt avslut på ett friläge i den 64:e minuten.

Djurgårdens fjärde förlust

Linköping vann med 3–1 – Vilde Hasund reducerade på frispark – och gick upp i serieledning med tio poäng på fyra matcher, lika många som Rosengård.

– Vi gick in med 110 procent från start, och utnyttjade ytorna. Det var väl en hyfsad kväll, får jag säga, säger Amalie Vangsgaard till Viaplay.

Ett annat lag som startat starkt är Kif Örebro, som tog sin tredje seger för säsongen hemma mot Umeå, 2–0. Finländskan Elli Pikkujämsä gjorde båda Örebros mål.

Desto sämre går det för Djurgården som inkasserade sin fjärde raka förlust på onsdagskvällen. Vittsjös Nellie Persson delade ut nådastöten i den 82:a minuten, när hon satte matchvinnande 1–0 för hemmalaget.