Vann efter sensationell avslutning på stopptiden

15 minuter. Sedan hade Tottenham gett sig själva en rejäl uppförsbacke mot Liverpool. Det tidiga tremålsunderläget blev övermäktigt och "Spurs" föll till sist med 3–4 på Anfield efter stor slutminutsdramatik.

Liverpool slog Tottenham med 4–3 efter jättedramatik.

Fotboll2023-04-30 17:49

Efter 1–6 mot Newcastle fick Tottenhams ledning nog och sparkade tillfällige tränaren Cristian Stellini.

Nye Ryan Mason klarade 2–2 mot Manchester United men det började inte bra för Dejan Kulusevskis gäng borta mot Liverpool.

Minst sagt.

Redan efter tre minuter satte Curtis Jones 1–0 på ett fint inlägg från Trent Alexander-Arnold.

Två minuter senare hittade Cody Gakpo in till Luis Díaz som placerade in 2–0.

Och innan kvarten var spelad hade Liverpool gått upp i en 3–0-ledning när Mohamed Salah lyfte in bollen från straffpunkten.

Mäktig upphämtning

Ett chockskadat "Spurs" skulle dock vakna.

Son Heung-Min hade en boll på mållinjen innan Harry Kane reducerade till 1–3 efter att Ivan Perisic snurrat upp Virgil van Dijk på läktaren. Kane tangerade därmed Wayne Rooneys siffra på 208 Premier League-mål. Bara Alan Shearer har gjort fler.

Dejan Kulusevski vara nära och Son hann med att pricka stolpen innan domaren blåste för halvtid.

Son fick en ny reduceringschans i den andra och prickade åter ramverket. Men när sydkoreanen skulle få en tredje möjlighet missade han inte.

Fri med Liverpoolmålvakten rullade anfallsstjärnan kyligt in 2–3-målet.

Nu var det hemmalaget som var skärrat och fick försöka freda sitt mål.

Det gjorde Liverpool framgångsrikt, fram till den tredje stopptidsminuten. Då fick Tottenham en frispark som hittade fram till Richarlisons panna.

Två stopptidsmål

Brasilianaren nickade in 3–3 och vändningen var fullbordad.

Men det var inte klart än.

Osannolikt nog skulle Liverpool hitta ytterligare ett mål efter att Diogo Jota tagit vara på en slarvig bakåtpassning.

Liverpool vann med 4–3 och gick därmed förbi Tottenham i tabellen och upp på en femteplats.