Vann med 5–0 – två målpass av Kulusevski

Två mål och tre målgivande passningar på sex ligamatcher sedan han kom från Juventus. Inte konstigt att supportrarna sjunger om Dejan Kulusevski. Landslagsstjärnan har roligare än på länge på fotbollsplanen.

Dejan Kulusevski, Sergio Reguilon och Son Heung-Min firar ett av målen i Tottenhams 5–0-seger mot Everton.

Dejan Kulusevski, Sergio Reguilon och Son Heung-Min firar ett av målen i Tottenhams 5–0-seger mot Everton.

Foto: Ian Walton/AP/TT

Fotboll2022-03-07 22:55

Utlåningen till Tottenham och Premier League har blivit precis det lyft den vänsterfotade 21-åringen hade hoppats på – och så väl behövde efter den sista tunga tiden i Serie A.

Tottenham bokstavligen körde över ett förvirrat, oorganiserat Everton och hade slutliga 5–0 redan efter en knapp timmas spela.

Kulusevski bidrog med två framspelningar. I synnerhet vid den första gav han prov på sitt fina spelsinne.

Son Heung-Min stack i djupled, serverades bollen av Kulusevski och så hade Tottenham 2–0 bara tre minuter efter Michael Keanes självmål i den 14:e minuten. Kulusevski låg även bakom Sergio Reguilons 4–0 efter pausen.

Engelske landslagsanfallaren Harry Kane är numera uppe i tio ligamål för säsongen efter kvällens 3–0 och 5–0.

De tre poängen innebär att Tottenham har lika många poäng som ligasexan West Ham och bara är två poäng bakom femman Manchester United. Och då har Spurs två matcher mindre spelade.

För Everton blir nedflyttningshotet allt mer påtagligt. Bytet av manager – Rafael Benitez fick sparken och ersattes av Frank Lampard – har inte vänt den nedåtgående trenden.

Everton har bara vunnit sex av 26 matcher och avståndet till Burnley under strecket är en poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!