Vann säkert trots tidigt mål i baken

Ett tidigt baklängesmål kunde inte hindra Hjorted/Totebo från att besegra Södra Vi på hemmaplan. 4–1 slutade matchen och det innebär att H/T är fortsatt obesegrat efter drygt halva säsongen.

Hjorted/Totebo avrundade vårsäsongen med seger 4-1 hemma mot Södra Vi.

Hjorted/Totebo avrundade vårsäsongen med seger 4-1 hemma mot Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-29 18:37

Toppen mot botten kunde väl bara sluta på ett vis. 

Eller?

Det var faktiskt Södra Vi som tog ledningen efter knappt tio minuter. Adrian Mathiasson hittade rätt med ett lurigt avslut.

– Nej, det är aldrig roligt att släppa in ett mål så tidigt, men det var mycket fotboll kvar att spela, berättar huvudtränaren Jimmy Svensson efter matchen.

Målet fick hemmalaget att vakna till. Kvitteringen till 1–1 kom snabbt. Albin Kito gjorde målet framspelad av Ville Grönwall. Sedan höll sig Fabian Ring framme och gjorde 2–1 innan halvtid.

– Vi spelade mycket bättre än Södra Vi i första halvlek, vi kunde ha gjort fler mål. Jag är nöjd med nästan allt vi gör; det är väl det allra sista som saknas, kanske, fortsätter Svensson.

I andra hade hemmalaget ett klart övertag och gjorde tidigt 3–1 genom Adrian Ottosson. Hadi Ammar stängde matchen med 4–1 i slutminuterna.

– En jätteväl utförd match idag, tycker jag. Det kunde nästan ha blivit minst tre mål till från vår sida. Vi skapar massor och spelar precis som vi har sagt. Spelarna byter positioner mycket, och alla gör verkligen sitt jobb idag, berättar Svensson.

Mehmet Tekbas, Adrian Ottosson och Alex Laine var bäst i H/T för dagen.

Segern innebär att H/T har tio segrar och tre oavgjorda så här långt.

– Vem hade trott det? Att vi som nykomlingar skulle vara där och hugga? Visst, vi fick in ett gäng bra spelare, men vi är fortfarande nykomlingar. Jag är väldigt stolt över grabbarna, avslutar en glad Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!