Enorma sviten – har inte förlorat på 63 raka matcher

Är det verkligen möjligt...? Jo. "Någon räknade ut att jag inte varit med och förlorat på de 63 senaste seriematcherna", säger tränaren Greger Johansson. På fredag kväll vill han förlänga den sviten, mot Boxholm – och föra Kisa BK närmare serietiteln.

Greger Johansson har en fantatisk svit som tränare och har inte förlorat en seriematch på de 63 senaste matcherna. Förra året var han med och vann serien med KBK och kan göra det igen. I laget finns bland annat tre brassar.

Greger Johansson har en fantatisk svit som tränare och har inte förlorat en seriematch på de 63 senaste matcherna. Förra året var han med och vann serien med KBK och kan göra det igen. I laget finns bland annat tre brassar.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-09-23 18:00

1, 2, 3...63. Det är ett otroligt facit Greger Johansson radat upp som fotbollstränare de senaste åren.

– Det har gått bra och jag tänker som så...det är inte så kul att förlora matcher. Så då låter vi bli det, säger han och skrattar.

Vet du när du som tränare var med och förlorade en seriematch senast?

– Japp. Det var mot Vadstena hemma efter sommarupphållet när jag tränade Hemgårdarna.

Det var som sagt några år sedan dess. Efter den matchen 2017, har han bara segrar och oavgjort på kontot. Sviten innehåller dessutom tre (!) raka seriesegrar: Östra/Lambohov 2018 och 2019 och Kisa BK 2020.

Och som ni säkert vet, chansen för att Greger Johansson ska ta en kvadrupel och fyra raka serietriumfer är mycket god. KBK har ett bra läge att åter få fira rejält senare i höst. Eller senare och senare förresten...om allt går enligt de gulvitas väg så kan det faktiskt bli klart redan i helgen.

Kring det, slår Kisas framgångsrike tränare dövörat till.

– Vi har varit bra på att ta en match i taget och gör det nu också. Vi har en tuff match borta mot Boxholm på fredag och vi har bara fullt fokus på den. 

Matchen i Boxholm spelas på konstgräs. Passar er ganska bra, eller?

– Ja, det är absolut ingen nackdel. Det är vårt underlag hemma och vi vill spela en snabb fotboll.

Att som tränare inte förlorat på 63 raka seriematcher är naturligtvis ingen tillfällighet. Går det att peka på något specifikt att du varit så framgångsrik?

– Det är en vansinnig svit och det är klart jag blir lite stolt. Jag är en del i den sviten och självklart också spelarna. Jag får tacka dem för att de tar till sig den spelidé som jag har. Och jag har haft och har tillgång till många duktiga spelare.

I sammanhanget lyfter Greger Johansson fram förmågan att rätta spelsystem och sin idé efter materialet.

– Det är viktigt att man anpassar sig. Det kan annars lätt bli så att man tänker lite för naivt och bara kör på.

Han belyser det bland annat med årets säsong, där de gick in i den med en vision om ett visst spelsystem, men där KBK efterhand ändrat.

Hur förklarar du årets fina resultat som nykomling i division fyra?

– Vi hade många nya spelare inför säsongen och det är inte alldeles enkelt att få ihop och svetsa samman gruppen, men det har gått otroligt bra. Det är en fantastisk sammanhållning och högt i tak. Många av de här har aldrig tidigare träffats, men det funkar hur bra som helst.

Gruppdynamiken är en sak, själva fotbollsspelet en annan. Här har Kisa BK också fått till det på bra sätt. KBK spelar en attraktiv fotboll, vilket de får kvitto på i match efter match. Som senast mot Malmslätt...

– Vi har fått mycket lovord för vårt spel och den bästa kritik man kan få är när motståndarespelare och tränare kommer fram efteråt och berömmer oss. Det värmer verkligen.

Greger Johansson berättar vidare att Kisa jobbar mycket med att spela med få tillslag på bollen.

– Jag tycker att vi förbättrar oss hela tiden. Vi har ett bra passningsspel och vill få motståndarna att jobba över stora ytor.

På utbildningsstegen har han genomfört UEFA Licens B. Man kan tycka att Greger efter alla seriesegrar och den häpnadsväckande sviten, borde vara högaktuell för tränaruppdrag högre upp i seriesystemet. Så har inte varit fallet – hittills.

– Jag har blivit tillfrågad om att träna lag på den här nivån tidigare, men inte högre upp.

Om den ambitionen finns, så behöver han snart kanske inte få locktoner utifrån och uppifrån – utan från den egna klubben.

När tre omgångar återstår toppar Kisa BK division fyra-tabellen, sex poäng före Studenterna och sju före Hemgårdarna (en match mindre spelad) och Boxholm.

Som vi var inne på tidigare. Går allt väl kan Bollklubben titulera sig som division tre-lag redan i helgen. För det krävs att Kisa vinner mot Boxholm på fredag, samtidigt som Studenterna tappar poäng mot Rimforsa och Hemgårdarna förlorar borta mot Linghem på söndag.

Hur är läget inför matchen?

– Vi har haft lite småförkylningar i laget, men det ser hoppfullt ut. Robin Hamrén är borta sedan tidigare.

Truppen: Isak Ganbrant, Alberis Da Silva, Jacob Lindblom, Kevin Dahl, David Ganbrant, Laurenzo Larky, Phlip Wahl, Vinicius Rodrigues, Eiji Fujinami Goncalves, Abdi Said, Daniel Malmström Arnesson, Eric Lindblom, Kevin Gaines, Abas Shekh, Hampus Härnström, Magnus Johansson. 

Greger Johansson har otroliga 63 raka seriematcher som tränare utan förlust.
Greger Johansson har otroliga 63 raka seriematcher som tränare utan förlust.
Tabelltoppen div 4 Västra

1) Kisa                  8  23–8    20

2) Studenterna    8  12–9     14

3) Hemgårdarna 7  13–10  13

4) Boxholm          8  13–13  13

6) Zeros               7  9–10     10

Återstående program: Kisa: (Boxholm, LSW, Studenterna). Studenterna: Rimforsa, Zeros, Kisa. Hemgårdarna: Linghem, Boxholm, Zeros, LSW. Boxholm: Kisa, Hemgårdarna, IFK Motala. Zeros: LSW, Studenterna, Hemgårdarna, Rimforsa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!