Väntad seger för formstarka Frödinge-Brantestad

Allt talade för seger för Frödinge-Brantestad, och så blev det också när det formstarka laget mötte Rosenfors på bortaplan.

Rosenfors förlorade mot Frödinge-Brantestad

Rosenfors förlorade mot Frödinge-Brantestad

Foto: Montage

Fotboll2024-08-31 14:13

Efter segersiffrorna 5-0 (2-0) har nu Frödinge-Brantestad sex raka segrar. Rosenfors har fyra förluster i rad i division 4 Vimmerby dam i fotboll.

- Vi är nöjda över vår presentation förutom att vi inte gör mål. Framförallt i andra halvlek där vi pressar ner Frödinge rejält på sin planhalva i 35 minuter, men de försvarar sig och kämpar på ett bra sätt när vi i RIK tar tag i spelet i andra. Att de sedan är betydligt farligare i de avgörande lägena är det som avgör att de som väntat vinner rättvist. Vi vill plussa hela kollektivet som idag bestod av flera unga spelare, kommenterade Rosenfors ledare Niklas Hägg efter matchen.

Gästande Frödinge-Brantestad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Erika Andersson till.

Laget gjorde 0-2 i 33:e minuten, när Louise Andersson hittade rätt. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Emma Djurstedt träff och ökade ledningen för Frödinge-Brantestad.

Med nio minuter kvar att spela ökade Frödinge-Brantestad ledningen genom Nathalie Strande.

I 88:e minuten gjorde Emma Djurstedt också 0-5.

Med fyra omgångar kvar är Rosenfors på sjunde plats i tabellen, medan Frödinge-Brantestad leder serien.

Rosenfors tar sig an Gamleby IF i nästa match borta söndag 8 september 12.00. Frödinge-Brantestad möter Tjust B hemma lördag 7 september 12.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!