Varberg besegrade Mjällby efter chockstart

Varberg tog alla tre poäng i mötet med Mjällby. Tack vare en drömstart och trots Mjällbys kvittering. –Det var åka av, sade Varbergtränaren Joakim Persson efter matchen.

Varbergs chockade Mjällby med två snabba mål.

Fotboll2020-09-13 19:45

Varberg stod för en riktig rivstart i allsvenska nykomlingsmötet mot Mjällby. Efter endast sju spelade minuter hade Varberg tagit ledningen med 2–0. Mjällby hann kvittera men Varberg kom tillbaka och vann med 3–2.

1–0 kom redan i den andra minuten efter en mindre lyckad boxningsräddning av Carljohan Eriksson i Mjällbymålet som Robin Book tog vara på och skickade in i mål.

I den sjunde minuten hittade en boll från Adama Fofana in till Gustaf Norlin som från nära håll kunde lirka in 2–0.

En tuff start för hemmalaget Mjällby som inför mötet bara hade en förlust på de åtta senaste matcherna.

– Jag tycker att vi kommer ut riktigt starkt, framför allt de första 10-15 minuterna. De hänger inte riktigt med, sade Varbergs Robin Book till Dplay i halvtid.

Kvitteringen kom

I den 63:e minuten kom så Mjällbys reduceringsmål.

David Batanero klackade vackert bollen till Viktor Agardius som skickade den vidare till en helt fri Mamudo Moro. Och det var bara för Moro att rulla in bollen.

Och 13 minuter senare kom kvitteringen. Efter att Mjällby haft ett flertal farliga chanser var det till slut Jacob Bergström som efter att ha lyckats få pli på en svår boll kunde trycka in 2–2.

– Man får ge Mjällby cred, de är ett lag som jobbar hela vägen in i mål, sade Varbergs tränare Joakim Persson till Dplay efter matchen.

Kort därefter tog Varberg ledningen på nytt. Efter en rapp kontring kunde inhopparen Albin Winbo göra sitt första allsvenska mål och ge Varberg en 3–2-ledning.

"Höll nästan på att bryta foten"

Ett resultat som stod sig matchen ut och Varberg kunde resa hem med alla tre poäng i bagaget.

– Bytena gav effekt, det var en viktig trea för oss. Winbo höll väl nästan på att bryta foten när han satte den, sade Joakim Persson.

För nykomlingen Varberg var detta tredje raka vinsten.

– Vi har mer att uträtta, vi är inte klara på långa vägar, sade Persson.