Varberg körde över ÖSK – fjärde raka segern

Först missade han helt öppet mål. Sen tog Simon Karlsson Adjei revansch men en fantastisk fullträff. Och Varbergs supertrend håller i sig efter 3–0-segern borta mot Örebro där i stället krisen är total.

Varbergs Oliver Stanisic firar 2–0-målet borta mot Örebro.

Varbergs Oliver Stanisic firar 2–0-målet borta mot Örebro.

Foto: Pavel Koubek/TT

Fotboll2021-09-13 21:06

– Jag tar nog pris för årets miss. Men i slutändan det är väl ett pris det också, haha… Sen var det väldigt skönt att sätta den, säger anfallaren till TT.

På måndagskvällen tog ett formstarkt Varberg Bois fjärde raka segern – och faktum är att laget inte förlorat i allsvenskan sedan 10 juli borta mot AIK.

Men samtidigt blir läget allt dystrare för nästjumbon Örebro som satsat stort och sommarvärvat stjärnor som Nahir Besara och Jiloan Hamad – utan att lyfta i tabellen.

Till Örebro har även mittbacken Nasiru Moro från kroatiska HNK Gorica anslutit.

Men de senaste matcherna vill nog Moro helst glömma. 24-åringen gjorde självmål i förra bortamatchen mot AIK. Och i ödesmatchen mot Varberg fick han tidigt lämna Behrn arena efter en vansinnig skallning.

Händelserik första

Första halvleken blev minst sagt händelserik på konstgräset i Örebro.

Redan efter tre minuter presenterade Simon Karlsson Adjei sig när han skickade bollen i mål, men fullträffen dömdes bort för gruff mot Johan Mårtensson.

– Jag vet faktiskt inte själv vad det blev avblåst för. Jag vet inte om de tyckte att jag knuffade deras spelare eller om de tyckte att jag var offside, säger Karlsson Adjei.

Och efter 25 minuter hettade det till när Johan Mårtensson blev kapad varpå Örebros mittback Nasiru Moro dunkade bollen på en liggande Robin Tranberg. Tranberg gick då in i Moro som svarade med en vansinnig överreaktion och skallade honom. Det slutar med att Moro blev utvisad medan Tranberg tilldelades en varning.

– Han skjuter bollen på mig efter avblåsning, jag tror inte riktigt det är medvetet. Jag ramlar, får lite ont och blir frustrerad. Jag knuffar lite och så lägger han huvudet mot min haka. Solklart rött, sade Robin Tranberg till Discovery plus.

"Lite nonchalant"

Tufft för krislaget Örebro som åkt på två röda kort de tre senaste matcherna – i förra hemmamatchen blev nämligen mittbackskollegan Andreas Skovgaard utvisad.

Strax före pausvilan hade dock Örebro turen på sin sida då Samuel Karlsson Adjei missade helt öppet mål efter pass från Robin Tranberg.

– Det var riktigt illa jag kan ta emot den och placera in den, jag kan bara lägga in den på en touch direkt också. Jag tror att jag blev lite nonchalant där, jag vet faktiskt inte vad jag håller på med. Men sånt händer väl alltid någon gång.

Men efter 53 minuter tog alltså Simon Adjei Karlsson revansch när han vände upp och stänkte in bollen intill Örebromålvakten Bobby Allains högra stolpe.

– Det första som jag tänker är att jag släpper den till Tashreeq (Matthews) som löper igenom, men kände att han kommer lite sent. Och då kände jag, vi går på skott, vi går på skott, och det blev bra, säger han och tillägger lite senare:

– Jag tackar mina lagkamrater och mina tränare som ger mig energi i halvtid och även förtroendet i andra.

TT: Tycker du att du borde blivit utbytt?

– Ja, med tanke på min prestation så förväntade jag mig inget annat. Det var ingen bra halvlek.

Efter 73 minuter tryckte mittbacken Oliver Stanisic in 2–0 efter en hörna. Och på stopptid fick Alexander Johansson sist ordet när han fastställde slutresultatet till 3–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!