Varberg krossade Värnamo: "Mer effektiva"

Varberg besegrade enkelt Värnamo i allsvenskan. Hallänningarna vann med klara 3–0 på hemmaplan. –Värnamo gör en minst lika bra match som oss, säger målskytten Robin Simovic i Discovery+.

Varbergs jublar efter sitt andra mål mot Värnamo.

Fotboll2022-07-03 17:20

Matchbilden präglades av ett bortalag, Värnamo, som ville hålla mycket boll och ett Varberg som fick rikta in sig på kontringar och fasta situationer.

Nederländaren Des Kunst var dock ett ständigt orosmoln för vitklädda Värnamo.

I 25:e minuten vände nederländaren bort ett par försvarare och fick till ett bra avslut som Värnamo-målvakten räddade.

Den efterföljande hörnan gav dock utdelning, och Oliver Alfonsi tryckte in 1–0 efter en tilltrasslad situation.

Varberg fortsatte att vända spelet snabbt och oroade Värnamos försvar gång på gång.

Vacker nick

I inledningen av andra halvlek utnyttjade Varberg ett snabbt inkast, och Robin Simovic nickade vackert in 2–0 på ett inlägg från Kunst. Målet innebär att Simovic gjort mål två matcher i följd.

– Värnamo gör en minst lika bra match som oss så klart, men vi är lite mer effektiva i dag, säger Simovic efter matchen i Discovery+.

Trots att Värnamo höll mycket boll även i andra halvlek så sken de riktigt farliga målchanserna med sin frånvaro. Anfallaren Marcus Antonsson fick dock ett par halvchanser men lyckades inte spräcka Varbergs nolla.

I 86:e minuten fastställde Eliton Junior slutresultatet 3–0 till Varberg.

Resultatet innebär att Varberg nu har fem poäng ner till Gif Sundsvall på kvalplats.

Sirius slog Norrköping

På annat håll i landet bortabesegrade Sirius IFK Norrköping med 1–0. Matchens enda mål smällde Yukiya Sugita in, på halvvolley, i början av den andra halvleken.

I och med segern bytte Sirius och "Peking" plats med varandra i tabellen. Sirius är nu tia, medan Norrköping är elva.

– Det är skönt att stå här som tränare för laget som rycker upp sig och gör en bra andra halvlek. Jag tycker vi vinner välförtjänt så som matchen ser ut, säger Sirius tränare Daniel Bäckström till Discovery+.

Sirius vann med 1–0 borta mot IFK Norrköping efter mål av Yukiya Sugita.