Varberg överkört av guldjagande Hammarby

Spel mot ett mål och fullständig överkörning med 5–1. Hammarby hakar på i guldracet – för Varberg ser läget värre ut. –5–1 är ett jättebra resultat, säger "Bajens" Darijan Bojanic. –Bland det värsta jag varit med om, konstaterar Varbergs Joakim Lindner.

Darijan Bojanic gjorde två av Hammarbys fem mål i 5–1-krossen hemma mot Varberg.

Fotboll2022-10-10 21:06

Den allsvenska fajten på Tele2 arena var över redan efter första halvlek.

Hammarby rivstartade matchen från första minut och det dröjde inte länge innan gästernas målvakt Fredrik Andersson fick hämta ut den första av fem bollar ur nätrasslet den här kvällen.

+ 10:e minuten: Gustav Ludwigson hittar Nahir Besara på bortre stolpen varpå Besara på volley gör 1–0.

+ 20:e minuten: Efter ett fint hemmaanfall letar sig bollen fram till Joel Nilsson som lättar in 2–0 framför en utrusande bortamålvakt.

+ 43:e minuten: Darijan Bojanic bjuder på ett solonummer, sulfintar sig fram och skickar in 3–0 med ett avslut i höjd med straffområdeslinjen.

"Katastrof"

3–0 i halvtid och ridå Halland.

– Det är katastrof. Vi springer inte, vi vinner inga dueller, jag vet inte om vi är rädda eller vad som händer, det är för dåligt. Det här är bland det värsta jag varit med om, säger Varbergs Joakim Lindner i Discovery+ i halvtid.

Besara pratade i halvtid om att gå för 4, 5 och 6–0, samtidigt som Varbergs tränare Joakim Persson inför andra halvlek nämnde att han ville "försöka stänga butiken".

Butiken var inte stängd på Tele2 arena.

Det tog drygt en minut för Hammarby att göra 4–0. Ett Besara-skott prickade stolpen innan en Bojanic-retur hittade nätmaskorna.

Fem poäng bakom Häcken

Varberg skapade en del chanser också och fick även in en reducering signerad Oliver Alfonsi, men den här tillställningen var död efter första 45.

5–1 till Hammarby, Jeppe Andersen med sista målet i sista sparken, som tar rygg på täten i guldstriden.

– Vi börjar jävligt bra. Vi snackade att vi skulle köra på direkt från början och så får vi tidig utdelning på det, säger Bojanic.

"Bajen" är trea i allsvenskan med 46 inspelade poäng, fem poäng bakom Häcken som toppar tabellen när det återstår fem omgångar.

Varberg är på säker mark, en placering och tre poäng före Degerfors på kvalplats.

– Vi får inte träff någonstans. Det slutar 5–1 men det är fortfarande ganska smickrande för vår del. Vi blev helt avklädda i dag, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

Fakta: Allsvenska guldstriden