Varberg visade moral – tog poäng mot Mjällby

Varberg tippas gå en motig allsvensk säsong till mötes enligt en samlad expertis. Premiären borta mot Mjällby gav det här beskedet: Det är inget fel på arbetsmoralen hos Joakim Perssons gäng. Varberg hämtade in 0–2 till 2–2. –Ingen tror på oss, men vi ska bevisa att alla har fel, säger poängräddaren Assad Al Hamlawi.

Varbergs Assad Al Hamlawi jublar efter 2–2-målet mot Mjällby.

Varbergs Assad Al Hamlawi jublar efter 2–2-målet mot Mjällby.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-04-03 21:08

Nej, det var ingen tidig utdelning av påskgodis i kylan på Strandvallen i Hällevik.

Där har det spelats bättre boll, om man säger så.

Den som däremot gillar kamp och bök och stök, emellanåt kryddat med en och annan fotbollsteknisk finess, hade en kul kväll.

Finessen, signerad Alexander Johansson, bjöds åskådarna och tv-publiken på rätt omgående.

Läckert lobbmål

Det långa inkastet nådde inte avsedd adress i Varbergs straffområde. I stället nickades det undan av Joakim Lindner – men inte bättre än att Johansson lugnt och ledigt tog ned bollen på bröstet och klappade till på volley med vänsterfoten.

Resten är minnesbilder Johansson kan plocka fram som humörhöjare en regnig och dyster dag. Den perfekt tajmade lobben smet in bakom Fredrik Andersson redan efter tio spelade minuter.

– Den satt fint, faktiskt. Bollen kom i en god båge tillbaka till mig. Det var vinst eller förlust och den här gången blev det vinst, säger Johansson till Discovery+ om drömträffen.

Inte nog med att det var anfallarens första allsvenska mål för Mjällby, det var dessutom klubbens 200:e i högsta serien hemma på Strandvallen i Hällevik.

När Arvid Brorsson, hämtad från Örgryte, fick en fot på bollen i röran framför Fredrik Andersson så hade även mittfältaren noterat sitt första mål för Mjällby.

2–0 i 56:e minuten och klart spelövertag för Mjällby.

– Jag tycker att vi ska vinna i dag. Jag är lite besviken, säger Brorsson till Discovery+.

Jobbade till sig poäng

Där och då talade nämligen inget för Varberg.

Men misstag straffar sig allt som oftast. Noel Törnqvist, i sin andra match i högsta serien, bjöd på en riktig så kallad målvaktstavla när han han släppte retur på ett halvdant skott – och vips var Ömür Pektas där och rullade in reduceringsmålet.

Bara minuter senare skickade Assad Al Hamlawi in 2–2-kvitteringen. Scenförändringen var plötsligt total. Varberg öste på i jakten på ett segermål, Mjällby hade fullt upp med att freda sig.

– Jag skulle säga att det är ett bra resultat. Vi bör vara stolta över jobbet vi gjort, säger Al Hamlawi till Discovery+.

I slutet svängde det friskt fram och tillbaka. Mjällbys inhoppare Mamudu Moro var närmast ett avgörande, men prickade ribban.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!