Världsstjärnan kan göra debut – i Linköping

Världsstjärnan Marek Hamsik är klar för IFK Göteborg. På lördag kan han göra debut för sin nya klubb – på Linköping arena.

Marek Hamsik.

Marek Hamsik.

Foto: Francois Mori

Fotboll2021-03-09 08:42

På måndagskvällen presenterades den 33-årige slovaken av IFK Göteborg, utan tvekan en av de häftigaste allsvenska värvningarna någonsin. Redan på lördag kan han göra debut för sin nya klubb, IFK ställs nämligen mot allsvenska konkurrenten Sirius i en träningsmatch. 

Matchen spelas på Linköping arena på kl 16. På grund av pandemin blir det match inför tomma läktare.

– Jag tror jag kan spela. Några minuter är jag redo för, sa Marek Hamsik på presskonferensen.

Det är dock högst oklart om det blir något spel redan i helgen för mittfältaren, som på samma presskonferens också sa:

– Jag tränade individuellt den här månaden men jag är säker att jag är redo för spel om ett par veckor. 

Landslagsmannen lämnade Kina och hamnade i allsvenskan i jakten på tävlingsmatcher inför sommarens EM-slutspel med Slovakien. Kontraktet med IFK Göteborg sträcker sig till den 30 augusti 2021.

Frågan är förstås varför det blev IFK och allsvenskan för en spelare av Hamsiks kaliber. Göteborgs sportchef Pontus Farnerud ställde den själv.

– Vi blev förvånade, Patrick Mörk (fotbollsagent) skickade mig ett meddelande och frågade om vi var intresserade av en ganska bra spelare. När jag insåg att det fanns en möjlighet med Marek gjorde vi allt vad vi kunde för att hitta lösning, säger han.

– Det är inte varje dag en klubb ges den här möjligheten. Redan i vårt första samtal kändes det klockrent. Han kommer att ge oss ytterligare en dimension, både som förening och som lag, fortsätter Farnerud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!