Värnamo vände – avgjorde i sista stund

Värnamo kryper allt närmre allsvenskan. Inte ens ett tvåmålsunderläge kunde stoppa serieledaren. Smålänningarna fullbordade en dramatisk vändning till 3–2 i den 95:e minuten mot Falkenberg. –Det är en fantastiskt skön avslutning, säger huvudtränaren Robin Asterhed.

Edvin Becirovic skriker ut sin glädje efter 3–2-målet.

Fotboll2021-10-25 20:59

Värnamo hamnade i en prekär situation till följd av dubbla försvarsmissar under en olycksalig halvtimme mot Falkenberg i superettan.

Sex minuter in i matchen snappade Oliver Hintsa upp en totalt misslyckad Värnamopassning vid mittplan, avancerade mot straffområdet och avslutade med ett lågt avslut till 1–0.

Och i den 27:e minuten slog han till igen.

Den gången sjabblade William Kenndal med bollen utanför straffområdet, och Hintsa förvaltade gratisläget på bästa sätt.

"Ganska otroligt"

Men sedan skulle det visa sig varför Värnamo leder serien och Falkenberg ligger näst sist.

Några minuter innan halvtidsvilan klackade Wenderson fram till 19-årige Oscar Uddenäs som petade in reduceringen. Tidigt i andra halvlek kvitterade Värnamo genom Wenderson, vars avslut styrdes i nät via en Falkenbergsspelare.

Men det skulle dröja till den 95:e minuten innan avgörandet kom.

Edvin Becirovic höll sig framme på Uddenäs inspel från höger och satte dit det förlösande 3–2-målet med matchens sista spark.

– Man slutar inte tro helt. Vi har inte den största kontrollen sista kvarten, det är tyvärr lite för stressade avgörande pass och vi får inte det trycket vi vill ha alls. Det är ganska otroligt den där sista halvminuten för den kommer lite från ingenstans, säger Robin Asterhed till Discovery+.