Varsitt hattrick för "Thure" och "Jeppe"

Inför matchen mot Östria/Lambohov talades det om att VIF skulle få fart på målskyttet. Hur det blev? 6-0 och ett stundtals bländande anfallsspel. - Perfekt uppladdning inför derbyt, säger tremålsskytten Rickard Thuresson.

Jesper Lätt och Rickard Thuresson svarade för ett hattrick och gjorde tre mål vardera i storsegern.

Fotboll2009-05-29 22:00

Det finns få matcher som har så tydliga vändpunkter som matchen mellan Vimmerby IF och Östria/Lambohov. När bortamålvakten slängde in Jesper Lätts inlägg fram till 2-0 i den 50:e minuten hittade VIF plötsligt ett tryggt, slagkraftigt och underhållande anfallsspel - och det sega, slarviga hemmalaget från den första halvleken var som bortblåset.

Tveksam straff
Redan i den nionde minuten gick VIF fram till 1-0. Sebastian Svensson revs onödigt ned i straffområdet - och Rickard Thuresson tog revansch för straffmissen senast och rullade säkert in 1-0 till vänster om målvakten.
Trots den fina starten gör VIF bäst i att glömma den första halvleken. Anfallsspelet var mer eller midnre obefintligt, man tog inte löpningarna och tog man dem kom inte bollen. Presspelet var högt men allt annat än samstämt och Östria kunde kontrollera händelserna med sitt relativt trivsamma bolltrillande. Några farligheter åstadkom emellertid inte bortalaget, men man hade likväl små fragment av anfallspel tvärsom hemmalaget.
VIF:s backlinje agerade dessutom stensäkert matchen igenom. Jim Halvorsen stod för en lysande insats och går från klarhet till klarhet med sitt distinkta backspel.
- Första 45 är inte bra. Vi har fyra-fem man som joggar och det håller inte. Vi håller inte ihop laget och gör dem bättre än vad de är, säger VIF-tränaren Tommy Svensson-Pöder.