Trots spelövertaget – ny förlust för Kisa: "Surt"

Vem har sagt att fotboll är logiskt? Ibland är det inte alls så. Trots stundtals stort spelövertag, fick Kisa BK åter bita i det sura äpplet. "Vi är så mycket bättre än dem", säger Rasmus Bexell efter 0–1 hemma mot Åby.

Glädje och sorg. Åbys spelare klappar om varandra efter sitt segermål i den andra halvleken. För Kisa var det en av säsongens tyngsta förluster.

Fotboll2022-06-19 18:32

Det var två lag i stort poängbehov som möttes på IP. KBK med fem raka förluster i bagaget, Åby med fem raka utan seger.

Spelmässigt gick det verkligen inte att se att det var två lag med likvärdiga formkurvor. Faktum är att Kisa långa stunder bjöd på strålande fotbollsunderhållning. De visade upp ett stort register, med hög fart, fina kombinationer och bra rörelse i laget.

Det var bara ett bekymmer. Ett stort sådant. KBK kunde inte göra mål. Det saknades sannerligen inte chanser. Bara i den första halvleken vaskade Kisa fram fyra-fem högkvalitativa möjligheter, där Stephen Kigongo, Maurizio Fagotti och Rasmus Bexell var närmast att näta. Vi minns bland annat Fagottis skott klockrent i ribban.

– Vad ska man säga...? Det vill sig inte. Det känns jäkligt surt, säger anfallaren Rasmus Bexell.

Åby visste knappt ut eller in första 45 minuterna. De hade inget motmedel mot Kisas starka offensiv och säkra defensiv. Gästerna skapade inte en enda chans i första.

Kisa inledde även bra efter paus. Bexell hade en jättechans, när han från bara några meters håll fick bra träff på ett inspel. Då räddade en Åbyback ett givet mål.

– Om jag haft bättre självförtroende så hade jag tagit in den och avslutat på andra tillslaget, sa Bexell och suckade.

Som det ofta händer när ett lag inte får utdelning, så åkte Kisa på en riktig kalldusch efter en timmes spel.

På hörna fick Simon Rosén perfekt träff med pannan. Nye KBK-målvakten Albin Gustafsson (bra för övrigt) var helt chanslös.

– Det är typiskt. Det var inte så mycket att göra åt. Han gjorde det bra. Jag tycker att vi gör en jäkligt bra insats och det var inte rättvist alls sett till spelet och chanserna, säger debutanten som även var nöjd med sin egen match.

– Det var riktigt roligt att spela igen och jag försökte pusha på laget så mycket jag kunde.

Hans kollega, Simon Hedengren, hade fullt upp matchen igenom – och var kort och gott strålande. Utan hans storspel hade Kisa vunnit den här matchen klart.

– Ja, haha. Jag hade en hel del att göra idag (söndag). Kisa var bra och satte oss under hårt tryck. Sedan tycker jag vi var bättre i andra.

Hedengren höll nollan och kvitterar ut högsta betyg. Det gjorde även många i Kisa, men det räckte ändå inte till en enda poäng.