Vasalund knep en poäng av serieledaren

Toppen mot botten i superettan. Då lyckades Vasalund knipa en poäng av självaste serieledaren Värnamo efter 1–1 på hemmaplan. –Viktig poäng, säger Vasalunds Charbel Georges.

Fotboll2021-10-04 21:07

Tabelljumbon Vasalund har verkligen fått bekänna färg som nykomling i superettan och har under årets säsong släppt in alldeles för många mål. Men när Värnamo kom på besök till Skytteholms IP var det hemmalaget som fick inleda målskyttet.

Adam Id Salem stod för förarbetet när han drev upp bollen på vänsterkanten i en omställning och med en känslig yttersida passade in bollen till framrusande Nikola Vasic som stötte in 1–0 i den 57:e minuten.

Värnamo, med mest boll och flest avslut på mål, fick dock in kvitteringen bara tio minuter senare. Bollen hamnade efter en hörnvariant hos en helt fri Christian Moses som nickade in 1–1 som också blev slutresultatet.

Vasalund är fortsatt kvar på nedflyttningsplats, med två poäng upp till kvalplats och fem till säker mark, med sex omgångar kvar.

– En viktig poäng. Visst, de har bättre självförtroende och kan spela lite mer avslappnat men jag tycker att vi står upp rätt bra, säger Vasalunds Charbel Georges i Discovery plus.

Oscar Johansson gav trots poängtapp mot tabelljumbon sitt Värnamo godkänt.

– Det är en tuff bortamatch, vi möter ett Vasalund som backar ner och de gör det väldigt svårt för oss. Vi kommer inte riktigt i gång, säger han.

Även måndagens andra match i superettan, Brage mot Öster, slutade oavgjort, 2–2.