Västervik förlorade igen: ”Spelar inte som ett topplag”

Västerviks FF åkte till Öland i jakt på i första hand tre poäng. Man jagade också något att tro på och man jagade ett anfallsspel. Man fick: inget av det. – Vi spelar verkligen inte som ett topplag, säger tränaren Magnus Fält efter 2-0-förlusten mot Glömminge.

Foto:

Fotboll2017-05-25 19:52

Ni vet bakgrunden. VFF värvade tungt.
Fick – frivilligt eller inte – bära ett tungt favoritskap och man anpassade mycket av sitt upplägg för att optimera förutsättningarna för den, på division fyra–nivå, stjärntäta truppen.

Hittills har det inte slagit väl ut. Efter sju matcher har Västerviks FF vunnit tre, spelat en oavgjord och förlorat tre.
Magnus Fält har svårt att sätta fingret på var det brister.
– Jag vet snart inte vad jag ska säga när du ringer. Det känns som att jag säger samma saker. Men i korthet så saknar jag inställningen hos spelarna. Det är för oengagerat på sina håll.

Mot Glömminge – som inte imponerande överdrivet på Fält – försvarade man sig väl i den första halvleken. Spetsen framåt saknades, dock.
– Vi har svårt att komma runt på kanterna. Vi är bra i det destruktiva spelet men i det kreativa finns mer att önska.

I det absoluta slutskedet av första halvlek tog hemmalaget vara på en hörna och Mattias Knutsson nickade in matchens första mål.
– Surt att åka på det så nära halvtid. Vi tyckte ändå att vi hade goda möjligheter att gå ut och vända på matchen i andra halvlek. Tyvärr lyckades vi inte, konstaterar Fält.

Den andra halvleken följde samma mönster som den första. Västervikarna hade svårt att komma till högkvalitativa målchanser. Segerhoppet släcktes helt när Linus Runesson satte 2–0–målet med en kvart kvar.
– Vi gör inte riktigt det jobb som krävs och agerar inte som ett topplag. Vi måste träna bättre och se till att komma bättre förberedda till matcherna. Hemma mot Hossmo måste vi bara vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!