Västerviks BoIS drar sig ur

Fem säsonger. Nu är det över. - Det känns tragiskt att vi fattat det här beslutet, men det går inte att driva klubben vidare, säger Ferdi Sajhadi.

Fotboll2011-12-14 07:38

2006 bildades Västerviks BoIS på initiativ av just Ferdi Sajhadi. Han har sedan dess varit klubbens eldsjäl och varit en stark pådrivande kraft.
- Att jag startade klubben berodde mycket på att jag inte tyckte att det hände något i Västerviksfotbollen och att det var ett konstigt beslut när VFF drog sig ur två divisioner.
Efter fem förhållandevis framgångsrika säsonger, där BoIS gick från division sex till ett etablerat lag i division fyra, tackar de nu alltså för sig. Medlemmarna har nyligen blivit informerade på ett extra årsmöte. Att Ferdi Sajhadi valt att flytta till Helsingborg, där han snart ska påbörja en mäklarutbildning, har haft inverkan på beslutet.
- Visst har det påverkat och skapat en osäkerhet hos många sedan jag lämnade. Jag lider verkligen. Det är tragiskt att det inte ska gå att driva klubben vidare, men det saknas både energi och motivation.

Ingen samarbetsvilja
Västerviks BoIS har försökt få till samarbete med flera klubbar i Västerviksområdet, men ingen har nappat:
- Jag är besviken på att ingen har velat samarbeta. Vi hade bland annat kontakt med IFK, men det var inte intressant. Jag förstår det inte riktigt. Här hade de möjlighet att få spela division fyra istället för i sexan. Det är tråkigt att det inte ens gick att diskutera och försöka hitta en lösning.
Jag tror samarbete hade varit bra för alla. Våra sponsorer hade följt med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!