Västerviks Damfotboll fick fira avancemang

Med en match kvar att spela har Västerviks Damfotboll redan sett till att bli klar etta i division 4 Vimmerby och därmed avancera en division.

Västerviks Damfotboll har vunnit division 4 Vimmerby överlägset och spelar i division 3 nästa säsong.

Västerviks Damfotboll har vunnit division 4 Vimmerby överlägset och spelar i division 3 nästa säsong.

Foto: Privat

Fotboll2020-09-17 13:25

På onsdagskvällen hade det räckt med en poäng för Västervik Damfotboll när Tjust IF:s B-lag gästade Bökensveds konstgräsplan. Men Västervik tog tre istället när man vann matchen med 2–1 (2–1). 

– Vi försökte ställa in oss på att det var en vanlig seriematch, men det märktes tydligt på tjejerna att det var lite spänt. Det är ju de här matcherna som är roliga att spela, när det gäller något, det är derby och mycket folk, säger tränaren Tobias Ring.

Västervik inledde starkt, men hade problem att sätta bollen.

– Vi missade frilägen och hade skott i både stolpe och ribba. Det var nog nervositet i kombination med att det blåste och var blött, tror Ring.

undefined
Västerviks Damfotboll vann över Tjust B och säkrade därmed avancemanget till trean.

Amanda Lundberg och Sara Ströberg fick till slut in varsin boll och fixade ledning med 2–0 innan ett självmål strax innan paus såg till att ställningen var 2–1.

– Det var lite surt så klart. Vi snackade i halvtid om att vi skulle spela på som vanligt, men föll ner i spelet och ville mest säkra hemåt. Vi brände ett helt gäng med lägen och borde egentligen ha vunnit med fem, sex mål. Även om vi inte spelade någon toppmatch i andra var det aldrig någon fara, förklarar Ring.

Andra halvlek blev mållös och Västervik tog sin sjunde seger i rad.

– Mia Larsson var en krigare i vanlig ordning. Det är inte så konstigt att hon är vår lagkapten. Hon har lite väl höga krav på sig själv, men gör så mycket som inte syns. Jag kan spela henne både som forward och som mittfältare och vet att hon alltid gör ett kanonjobb. Men överlägset bäst på planen den här gången var Amanda Lundberg. Det syns att hon har varit med på en högre nivå.

undefined
Efter slutsignalen firade laget seriesegern på Bökensveds konstgräsplan.

Efter slutsignalen utbröt vilt jubel.

– Klubben hade fixat med guldhattar och pommac och grejer. Det var kul. För mig som har åkt ner två gånger var det riktigt skönt att få gå upp någon gång också, säger Tobias Ring med ett skratt.

– Men det riktiga firandet tänkte vi ta på lördag.

Då spelas sista omgången borta mot Vimmerby IF:s C-lag och trots att de kan spela helt avslappnat är det en viktig match för Västerviks Damfotboll.

– Även om vi så klart firade seriesegern och avancemanget efter slutsignalen så sa tjejerna direkt att vi ska spela för att behålla nollan i förlustkolumnen. Vi vill gå rent och spela en hel serie utan en enda förlust. Efter det ska vi dra ihop något och fira ordentligt, avslutar Västervik Damfotbolls tränare Tobias Ring.

undefined
Tobias Ring fick äntligen gå upp en division efter att ha åkt ner två gånger tidigare.
Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!