Västerviks FF allt närmare andraplatsen

Den gångna veckan tränade Västerviks FF mycket avslut. Det gav sannerligen resultat. För med fyra mål inom loppet av 27 minuter i den första halvleken avgjorde VFF lördagens hemmamöte mot Sandsbro AIK. – Och då kan ändå offensiven bli bättre, skrattar tränaren Magnus Fält.

Kliton Bakiu gjorde det viktiga 2-0-målet i lördagens segermatch hemma mot Sandsbro. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2016-08-08 06:16

Västerviks FF spände musklerna direkt när elitfyrans höstsäsong drog igång. 4-0 mot Sandsro var också en uppvisning i effektivitet. Åtminstone i den första halvleken.

– Ja, den första halvleken var fullständigt galen. Vi var i stort sett hundraprocentiga i våra avslut, säger Magnus Fält.

Andreas Ekberg inledde målskyttet efter drygt tio minuterss spel. Sedan fyllde Kliton Bakiu, Håkan Karlsson och Mathias Jakobsson på, så att ställningen var 4-0 redan efter 38 minuters spel. Och matchen avgjord.

Vasst av Liffner

Den andra halvleken spelade VFF av på ett säkert sätt. Sandsbro försökte och hade ett skott i stolpen samt ett läge där Albin Liffner räddade vasst, men någon fara var det aldrig.

– Det var väldigt kontrollerat i defensiven. Det känns ganska konstigt att säga, men offensiven kunde faktiskt ha varit ännu bättre, skrattar Magnus Fält.

Hjälp av Hvetlanda

I sin jakt på en av de två första platserna, som innebär direktuppflyttning till division tre, fick VFF på lördagen hjälp av bottenlaget Hvetlanda GIF, som spelade 1-1 mot tabelltvåan Kalmar AIK. Nu skiljer bara fyra poäng mellan Kalmar AIK och Västerviks FF.

– Det gjorde ju inte dagen sämre. Samtidigt kommer Gullringen underifrån. De känns grymt starka nu. Men vilken kul serie vi har, säger Magnus Fält.

Bäst i VFF mot Sandsbro var Tobias Palm, Fredrik Lindhe och Albin Liffner.

Glädjande också att långtidsskadade Albin Bytyqi gjorde sina första matchminuter på fyra månader. Även Andreas Ekberg var tillbaka från sin skada.