Västerviks FF har gjort klart med ny tränare

Från assisterande tränare till huvudtränare. Västerviks FF väljer att flytta upp Magnus Eriksson som ny huvudtränare för A-laget.

Magnus Eriksson blir ny tränare i Västerviks FF.

Magnus Eriksson blir ny tränare i Västerviks FF.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2023-10-31 18:36

34-årige Magnus har de två senaste säsongerna varit assisterande tränare i VFF. Först till Jimmy Svensson och den senaste säsongen till Magnus Fält.

– Jag fick förfrågan och det känns spännande samt att vi har en intressant trupp som jag vill bygga vidare på. Jag har varit assisterande tränaren de två senaste säsongerna och jag kände att det var dags att ta nästa steg, svarar Magnus Eriksson på frågan varför han tar uppdraget.

Frånsett en sejour i Vimmerby IF har Magnus varit moderklubben trogen.

– Det är bara kul att man kan ge tillbaka något till sin moderklubb.

Vilken typ av fotboll vill du spela?

– Jag vill vi att ska få till eget spel där vi är mer spelförande. Senaste säsongen fick vi jaga mycket boll, svarar Magnus.

När det gäller övriga ledarstaben är inget klart i dagsläget.

– Det här känns jättebra tycker jag. Parallellt som han har varit assisterande så har han utbildat sig. Han kommer med massa fräscha och nya idéer och det känns bra. Han har gedigen bakgrund i föreningen och har därmed ett VFF-hjärta, säger ordföranden Petter Grönwall.

Enligt Petter är det ingen spelare från årets trupp som har sagt att de ska lämna klubben i dagsläget. Efter fyra raka säsonger i division 3 får VFF börja om division 4 nästa säsong.

– Vi har inte landat i någon målsättning inför nästa år, men det är att bygga på sikt och satsa på våra unga spelare, säger Petter Grönwall.

Avtalet är skrivit för de två kommande säsongerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!