Västerviks FF klara för semifinal

Ett stabilt försvarsspel lade grunden för segern när Västerviks FF:s P16-lag kvalificerade sig för semifinalerna i distriktsmästerskapet.

VFF:s P16-lag, här efter en match i futsal-SM 2019, är klara för semifinal i DM efter att ha slagit ut Markaryd.

Fotboll2020-07-13 19:16

Det var i söndags som kvartsfinalen avgjordes. VFF spelade hemma, på Karstorp, och motståndare var Markaryd. VFF började matchen klart bäst och hade ett kraftigt spelövertag i hela första halvlek. Man höll effektivt motståndarna borta från det egna målet, samtidigt som laget skapade ett flertal målchanser som hade kunnat ge utdelning.

Närmast att ge VFF ledningen var Jonathan Jonsson som hade ett fritt nickläge nära mål. Målvakten i Markaryd fick sträcka ut och gjorde en kvalificerad räddning.

Andra halvlek började som den första slutade – med ett spelövertag för VFF. I matchens 56:e minut gav August Johansson laget en välförtjänt ledning med 1-0, sedan han påpassligt hållit sig framme vid stolpen för att peta in ett missriktat skott. Efter målet tappade VFF spelet och lät motståndarna styra matchen, även om de inte skapade några stora målchanser. Ledningen höll till matchens 80:e minut, då bortalaget slog in kvitteringen.

VFF tog sig samman och tre minuter före full tid avgjorde Oscar Jakobsson matchen med sitt 2-1-mål. Oscar tog emot bollen felvänd i straffområdet. Med en fin individuell prestation vände han bort två motståndare och placerade in bollen otagbart för Markaryds målvakt. Ett jublande hemmalag kunde konstatera att de är klara för semifinal i DM för andra året i följd. I den här matchen var det framför allt ett stabilt försvarsspel, som inte släppte till många målchanser i matchen, som säkrade semifinalbiljetten.