Västerviks FF värvar från Vimmerby IF: "Kul att se"

Västerviks FF har säkrat upp ett knippe lovande spelare från de egna leden till den kommande säsongen. Därtill plockar man även in Josef Fenikh, som spelade i Vimmerby IF förra säsongen.

Västerviks FF presenterar flera spelare inför 2021.

Västerviks FF presenterar flera spelare inför 2021.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2020-12-07 16:00

Tidigare under värvningsperioden har Västerviks FF presenterat mer etablerade nyförvärv och påskrifter från den befintliga truppen. Under måndagen meddelar man att inte mindre än tre spelare från de egna leden belönas med kontrakt med A-truppen. Spelarna det handlar om är Mehmet Tekbas, Melvin Svensson och Elias Swärd. De två förstnämnda gjorde framträdanden i A-lags-sammanhang redan 2020.

Förutom att säkra upp tre egenfostrade har VFF också värvat en ung spelare. Josef Fenikh presenteras som nyförvärv under måndagen och hämtas in från Vimmerby IF. Sedan tidigare har Joakim Storm och Simon Larsson gått samma väg.

– Josef, som kan bli vårt sista nyförvärv, är ung och mycket lovande, det ska bli kul att se honom utvecklas i Västerviks FF kommande säsong. Vi är väldigt nöjda över att skriva avtal med dessa talanger. Målet för klubben är att satsa på ungdomar och ge dom möjlighet att utvecklas, med dessa spelare har vi hela sju spelare i truppen som är under 20 år, säger Andersson.

Av de mer etablerade spelarna har VFF gjort klart med ytterligare två; Alfred Grahn och Calle Sjögren har givit klartecken för spel under 2021.

– Med dessa avtal har vi 21 spelare med A-lagskontrakt, vilket gör att sportgruppen och tränarna är nöjda med truppen och kommer inte göra några mer vävningar innan fönstret stänger, om det nu inte kommer ett körsbär på toppen sista veckan, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!