Västerviks FF visade klass

Västerviks FF fick exakt den start man önskade och behövde på höstsäsongen. I mötet med serieledande Smedby BoIK på Bökensved visade ett tålmodigt VFF upp sig från sin bästa sida och vann med 3-1.

Fotboll2017-08-05 15:34

Det var ett VFF som matchade sin höga svansföring med lika hög arbetsmoral, något som sällan gått hand i hand denna säsong. Den första halvtimman spelade man ut sina serieledande gäster.

- Det var riktigt bra, vi visade en härlig attityd, säger en nöjd Magnus Fält, tränare för VFF.

I den 26:e minuten stötte Hjalmar Grahn till bollen efter ett Tobias Palm-inlägg. Målvakten lyckades inte hålla den och Grahn kunde istället skicka in returen.

VFF fortsatte att diktera villkoren men en individuell prestation från Camil Isic ledde fram till en kvittering, bara minuter före paus.

I andra halvleken verkade gästerna slå vakt om poängen - men VFF ville annat.

Hemmalaget spelade bra och idérikt - utan den sista touchen. Då kastade Fält in två jokrar i form av Calle Sjögren och Faiz Benatallah. Efter 65 minuter fick den sistnämnde en fin passning från (en eminent) Jimmy Svensson, slog den vidare till Daniel Fristedt som placerade in ledningsmålet.

Fem minuter senare skulle Benatallah själv bli målskytt då han förvaltade Magnus Erikssons djupledsboll via en chipp fram till 3-1, vilket visade sig bli det sista målet i matchen.

- Jag såg att målvakten skulle rusa ut så jag valde att chippa den, konstaterar Benatallah.

- Jag är väldigt stolt över vår prestation, avslutar Magnus Fält.

VFF-Smedby 3-1

Målen: 1-0 Hjalmar Grahn (Tobias Palm) 26, 1-1 Camil Isic 42, 2-1 Daniel Fristedt (Faiz Benatallah) 65, 3-1 Faiz Benatallah (Magnus Eriksson) 70'