Västervikskillens show på Gullemon: "Bästa laget vi mött i år"

Var det verkligen ett lag i division fyra vi fick se på Gullemon i elljuset den här torsdagskvällen? Jo, det var ju det, men oj vad Jönköpingsgänget Assyriska imponerade. Gullringen hade inte en chans att kunna utmana på allvar. 1–4 var siffror som var smickrande för hemmalaget. "Det bästa laget vi mött i år", sa GoIF-tränaren Daniel Wernersson.

Uppvisning. Assyriska bjöd på fotbollsgodis mot Gullringen.

Uppvisning. Assyriska bjöd på fotbollsgodis mot Gullringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-19 22:10

I helgen såg jag Gullringen besegra dåvarande serieledaren Ekhagen med 1–0. 

Då gjorde gulsvart en rakt igenom taktisk fulländad match och kunde också mäta sig spelmässigt med gästerna. 

Mot Assyriska hade de inte en suck. Det var klasskillnad så det sjöng om det. 

Som Wernersson sa till Sporten direkt efter slutsignalen:

– Det är konstigt att de inte leder serien. 

I detta nu är det faktiskt så att de just leder serien, men det är förmodligen temporärt då de har en match mer spelad än toppkonkurrenterna och tillika Jönköpingslagen Ekhagen och Egnahem. Vinner de sina matcher i helgen så passerar de Assyriska i tabellen. 

undefined
Frustration. Martin Höglind och Alexander Svartz Gullringen fick finna sig i att vara numret för litet mot ett välspelande Assyriska.

Matchen så. Assyriska satte högsta fart direkt på Gullemon. Otto Wallentin prickade behärskat in 0–1 tidigt efter ett vackert inspel från seriens skyttekung Faiz Abdelaziz Benatallah. Känner ni igen namnet förresten?

Inte otänkbart, då anfallaren är fostrad i Västerviksfotbollen och där karriären fortsatte i bland annat Husqvarna och där nästa anhalt var tänkt att bli andraligan i Albanien i år. 

– Jag var där i två månader, men det strulade med kontraktet. Istället flyttade jag hem till Sverige och då blev det Assyriska, sa han medan han blev omkramad av ditresta Västervikspolare. 

Abdelaziz Benatallah var en attraktion på Gullemon denna kväll, liksom faktiskt hela laget. 

– Vi har roligt när vi spelar och nu gjorde vi en jättebra match, men vi borde ha gjort många mer mål, sa han med ett skratt. 

Jo. Så var det. Utan en stundtals storspelande Petter Gustavsson i målet och en uppoffrande mittback i Alexander Svartz som hänsynslöst blockade flera skott hade det här slutat med klart större siffror. 

I den första halvleken fick knappt Gullringen låna bollen. 

– Vi var för stillastående och hade svårt att hänga med, menade Wernersson. 

Visst, vi ska också tillägga att hemmalaget inte tilläts att hänga med. Assyriska bjöd upp till fotbollsgodis med sin enorma rörelse, ständiga positionsbyten och en bolltouch med ett-två tillslag nästan rakt över. 

Sonny Karlsson ordnade 0–2 på ungefär samma sätt som på det första målet. 

I det här läget var snarare frågan hur många mål gästerna skulle göra den här kvällen. Vi ska inte säga att matchen bytte karaktär efter paus, men Gullringen jämnade i vart fall ut spelet och hade betydligt mer att säga till om. 

Och det blev faktiskt nerv för en stund efter Rasmus Bexell reducering på straff en bit in i den andra halvleken. Glädjen blev ändå kortvarig då Assyriska utnyttjade slarv i hemmalaget vilket gjorde att Wallentin gjorde 1–3 och Benatallah 1–4. 

Daniel Wernersson konstaterade följande:

– Det är inte så mycket att säga om. Assyriska var riktigt bra och var bättre än oss. Vi hade behövt Ola Lindblom (avstängd) i laget. Men vi får ändå vara nöjda med att vi var mycket bättre i andra halvlek. Vi sa till varandra i paus att vi stryker ett streck över första 45 och går ut och gör en bättre halvlek. Så blev det. Vi var mer kompakta och hade ett större lugn med bollen. 

För Gullringen väntar nu närmast särklassiga jumbon Ölmstad. Vinst där och mycket talar för att kontraktet säkras. 

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!