Växjö nollade Djurgården – Ijeh avgjorde

Tre poäng hem till Småland. Växjö bortabesegrade Djurgården med 1–0 i damallsvenskan och går därmed förbi stockholmarna i tabellen. –Riktigt skönt, säger matchhjälten Evelyn Ijeh i Viaplay.

Evelyn Ijeh, mitten, gjorde matchens enda mål när Växjö slog Djurgården med 1–0 borta i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2023-05-15 21:05

Ijehs och matchens enda mål kom fem minuter in på den andra halvleken på Stockholms stadion.

Efter ett fint kombinerat anfall av Ijeh och Elin Nilsson kunde den förstnämnda skicka in 1–0 från nära håll.

– Det är riktigt skönt att få komma hit på bortaplan och ta med oss tre poäng hem, säger Ijeh i Viaplay.

Djurgårdens kvitteringsjakt i resten av halvleken mynnade inte ut i någon kvittering. Växjö höll undan, vann med 1–0 och reser hem till Småland med tre färska poäng på kontot.

I och med segern tog sig Växjö förbi Djurgården i tabellen. Växjö är tabellnia med nio poäng efter åtta omgångar, medan Djurgården är elva med sju poäng.

– Det är väldigt tungt att förlora hemma mot Växjö. Vi skapar en hel del chanser men vi får inte in den. Jag tycker inte vårt spel i dag var superbra heller, säger Djurgårdens tränare Magnus Pålsson i Viaplay.

I kvällens andra damallsvenska match, Skånederbyt mellan Vittsjö och Kristianstad, blev det delad pott.

Evelyne Viens gav KDFF en drömstart när hon med ett långskott stänkte dit 1–0 för gästerna efter blott tre spelade minuter.

Vittsjö skapade fler chanser i den andra halvleken vilket även gav utdelning.

Kvarten in på den andra akten satte Hanna Ekengren pannan till på Nellie Perssons inlägg och det var 1–1.