VECKANS ELVA: De stack ut mest och får förtroendet i vårt lag

Den lokala fotbollssäongen lider mot sitt slut. Sporten har plockat ut de hetaste spelarna från helgens omgång som får förtroendet i Veckans Elva.

Knut Gunnarsson gjorde mål för VIF.

Knut Gunnarsson gjorde mål för VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-03 11:00

MÅLVAKT

Olle Axemo, Virserum 

Virserum avrundade säsongen positivt med en klar 5–0-seger hemma mot Hultagård. Spelaren som stack ut mest var den unge målvakten Olle Axemo som höll nollan och fick mycket beröm för sin instas.

BACKAR

Magnus Johansson, Kisa

I KBK:s seger mot Vikingstad var den rutinerade liraren utan tvekan lagets bästa spelare. Som mittback styrde han upp backlinjen och såg till att Kisa höll undan till tre poäng trots att de fick avsluta matchen med en man mindre. Segern var ett stort kliv mot säkrat kontrakt.

Albin Isaksson, Djursdala

Lagkaptenen gick i bräschen när ett defensivt uppställt DSK stod upp hemma mot serieledande Hjorted/Totebo. Laget föll visserligen med 1–0, men gav sig ytterst motvilligt.

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Mittbacken svarade för en stabil insats i segern med 4–2 mot Valdemarsvik. Dessutom bidrog han med ett mål framåt.

undefined
Linus Hemmingsson Storebro IF

MITTFÄLTARE

Haris Dreco, VIF

Var också en av Vimmerbys bästa spelare mot Valdemarsvik. Bidrog med både mål och assist och höll ihop mittfältet på ett bra sätt. 

Linus Hemmingsson, Storebro

Storebro avslutade säsongen starkt genom att vända och vinna med 3–1. Lite av matchvinnare blev Linus Hemmingsson som gjorde lagets två sista mål och säkrade segern.

Jimmy Svensson, Hjorted/Totebo

Blev matchhjälte för sitt H/T som styrde och ställde helt borta mot ett defensivt Djursdala. Nu väntar årets match mot IFK Västervik på söndag där nykomlingen kan ta hem serien.

Jesper Wärnehall, Gullringen

Dubbla fullträffar. Wärnehall stack ut när Gullringen vann med 3–0 borta mot Ölmstad och säkrade nytt kontrakt i fyran.

undefined
Jimmy Svensson, Hjorted/Totebo

ANFALLARE

Anton Dähre, Södra Vi

Gjorde hattrick för SVIF mot Ariel och såg till att laget fick till en avgörande match mot Hultsfred i sista omgången.

Tobias Lundh, Rimforsa

Vilket inhopp. Lundh hade bara varit på planen i någon minut när han slog till med 4–2-målet för RIF hemma mot Studenterna. Ett skönt mål för den minst sagt rutinerade liraren som spelat i svartvitt under flera decennier. Nu fick han hoppa in och bidra under lagets succésäsong som slutade med uppflyttning till Division 3.

undefined
Tobias Lundh, Rimforsa IF

Yassin Jalil Kadder, Hultsfred

Fortsätter att leverera för HFK. Tre baljor när laget slog Lojal i derbyt. Nu gäller det att hans HFK håller undan för Södra Vi i sista omgången och får chansen att kvala sig kvar i femman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!