VECKANS ELVA: "Han har en höjd i sitt spel som få kan matcha"

Då kör vi igen. Vi har blivit varma i kläderna med vår lista, så även spelarna i traktens lag. Här är de elva lirare vi plockat ut i den här veckans elva.

Selatin Shaljani, Vilgot Pernius och Pontus Stahlin är några av spelarna i Veckans Elva.

Selatin Shaljani, Vilgot Pernius och Pontus Stahlin är några av spelarna i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-27 18:15

Målvakt:

Erik Pettersson, Storebro

Örbäcken hade kommandot spelmässigt i det här division sex-mötet, men det var Storebro som vann med matchens enda mål inprickat av Imad Khankan. SIF höll nollan, mycket tack vare målvakten Erik Petterssons fina och säkra insats.

Backar:

Linus Gustavsson, Rimforsa

Stark seger. Så kan man beskriva 3–1-vinsten mot spännande nykomlingen Vikingstad. Högerbacken Linus Gustavsson stack ut mest i vinnarlaget. "Han är grym och ligger till stora delar bakom vändningen. Han förtjänar definitivt att lyftas fram", sa RIF-tränaren Mats Andersson. 

Jakob Karlsson, Djursdala

Ytterback, mittback, defensiv mittfältare, offensiv mittfältare...tja, det spelar ingen roll. Sätt Jakob Karlsson i vilken position som helst. Man vet ändå att han är bra oavsett vilket. Mot Ariel var han strålande matchen igenom, som back. 

Pontus Stahlin, Horn/Hycklinge

Många var återigen väldigt bra i Horn. Spelskicklige och den minst sagt allrounde Pontus Stahlin var en av dem. Har ett stort register i sig och skadefri är han en av seriens absolut bästa spelare. 

undefined
Pontus Stahlin, Horn/Hycklinge IF

Mittfältare:

Melker Johansson, Gullringen

Tillbaka – på allvar. Efter sin segdragna skada förra året tar Gullringens skicklige mittfältare/anfallare kliv i princip varenda match. Som mot Sävsjö. Utöver ett fint mål var Melker het och visade klass. 

Oskar Stejdahl, Vimmerby

Med i vår elva, igen. Jodå. Det märks ibland ganska tydligt att Oskar varit på en högre nivå. Som i matchen mot Jönköpings BK. Kaptenen styrde och ställde och visade vägen med sitt resoluta närkampsspel. Visade också vägen genom att göra två av Vimmerbys fyra mål. 

Christopher Einarsson, Hebe

Hebe går som tåget. Det gör även rutinerade och stenhårde Christopher Einarsson. Utöver sitt hårda, normala, slit skrev Einarsson också in sig i målprotokollet mot BOIF. Och inte bara en gång, utan två. 

Vilgot Pernius, Målilla

Ett mycket ungt Målilla har fått en fin start i serien. Rödvitt är tvåa bakom ett starkt Fårbo. Mot jumbon vann förvisso Målilla helt planenligt. Man gjorde det med stora siffror (6–0). 15-årige Vilgot satte ett av dem och fick beröm efteråt. 

undefined
Mörlunda GIF spelade 0-0 i derbyt hemma mot Målilla GoIF.

Anfallare:

Jihad Assaf, Djursdala

Jackpot. Det kan man lugnt säga att det blev när Jihad Assaf fick chansen på topp när DSK mötte Ariel. Först pangade in 1–0 och sen bjöd han på ett solonummer när han vackert prickade in 2–0 i 3–0-triumfen. Jihad var rejält på hugget och lär ha stärkt sina aktier rejält för att få fortsätta spela i den positionen. 

Arvid Borell, Hägerstad

Två nya baljor. Det blev facit för Arvid Borell när Hägerstad tog en övertygade seger mot Västra Husby med 4–0. Borell är nu uppe som tvåa i seriens skytteliga med sju fullträffar. Trots sina två mål var han något självkritisk: "I den här matchen är det tur att jag har laget med mig, för jag bommade ganska mycket". 

undefined
Selatin Shaljani satte dit 1-0 tidigt.

Selatin Shaljani, Vimmerby

Han är normalt sett vass på en kant, centralt i Vimmerbys anfallstrio är han ännu bättre. Selatin Shaljani är en av traktens allra bästa spelare och har en höjd i sitt spel som få, om ens någon, kan matcha. Mot Jönköpings BK var han på ett strålande spelhumör och är säkert en mardröm att möta för många motståndarlag. Hans 4–1-mål på helt egen hand säger det mesta...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om