VECKANS ELVA: Här är lirarna som glänste lite extra i helgen

Den lokala fotbollen är inne i ett avgörande skede med viktiga matcher. Vi har plockat ut elva lirare som glänste lite extra i helgens matcher.

Lasse Gustavsson, Petter Melkersson, Isack Thuresson och Simon Sandholm är några av lirarna i Veckans Elva.

Lasse Gustavsson, Petter Melkersson, Isack Thuresson och Simon Sandholm är några av lirarna i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-10 14:45
undefined
Lasse Gustavsson gjorde en jättematch mellan stolparna för IFK Tuna mot IFK Västervik.

Målvakt:

Lasse Gustavsson, IFK Tuna:

Knep en straff och gjorde ett par viktiga räddningar i slutskedet av matchen mot IFK Västervik hemma. Det bäddade för att laget kunde vända och vinna med 2–1 och ta tre ytterst viktiga poäng som för dem närmare säkrat kontrakt.

undefined
Petter Melkersson är stabil mittback i Rimforsa IF.

Backar:

Petter Melkersson, Rimforsa IF:

Rimforsa ångar på mot seriesegern efter ännu en klar seger. Den här gången fick Vikingstad ge sig med 6–1, och mittbacken Melkersson stod för en stark insats i försvaret.

Eric Schultz, Hultsfreds FK:

Var en gigant i HFK:s backlinje och fick nicka bort många bollar i hemmamatchen mot Fågelfors. 

Alexander Svartz; Gullringen: 

Var tillbaka i backlinjen och såg till att försvarsspelet stämde perfekt borta mot Sävsjö. Det lade grunden till lagets ytterst viktiga seger med 3–0.

undefined
Isack Thuresson gör det bra på mittfältet för Djursdala SK.

Mittfältet:

Isack Thuresson, Djursdala SK:

Den gänglige anfallaren har tagit ett kliv ned på mittfältet och briljerar i sin nya roll. Blandar fint passningsspel med att vinna tuffa dueller och är väldigt nyttig för laget. 

David Ganbrant, Kisa BK:

Pånyttfödda KBK åkte visserligen på ett retsamt poängtapp borta mot LiU. Läget ser dock fortsatt ljust ut och skulle laget hänga kvar i fyran är det mycket tack vare trotjänaren Ganbrant som stannade i klubben och har bidragit starkt med sitt stabila spel på mitten.

Kim Johansson, Frödinge/Brantestads SK:

Den hårdföre mittfältaren var en av många spelare som bidrog till den klara 6–1-segern mot Gunnebo borta. Johansson gjorde mål och var nyttig med sitt uppoffrande spel.

Hannes Stefansson, Södra Vi IF:

Svarade för två mål när SVIF grep det sista halmstrået att hänga sig kvar genom att vända och vinna med 5–2 borta mot Stjärnan.

undefined
Simon Sandholm nätade tre gånger om för Hjorted/Totebo.

Forwards:

Simon Sandholm, Hjorted/Totebo IF:

Lagets stora fixstjärna firade stora framgångar på Slättvallen. Eller vad sägs om tre mål i 3–0-segern mot HM IS. Vinsten förde dessutom upp laget i serieledning.

Rasmus Bexell, Gullringen: 

Med sina dubbla fullträffar avgjorde Bexell i praktiken nyckelmatchen borta mot Sävsjö som slutade 3–0. Nu är laget på god väg att säkra nytt kontrakt.

Marcus Oskarsson/Johansson, Horn/Hycklinge IF:

Skyttekungen fortsätter att leverera på ett imponerande vis. Mot Storebro hemma blev det två nya fullträffar. Däribland det avgörande 3–2 i ett viktigt skede av matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!