Veckans herrelva: De spelarna var bäst i helgen

Vi har plockat ut en fotbollselva med de bästa spelarna från helgen som gick. Här är de som tar plats!

Hultsfred FK-kaptenen John Svensson blev tvåmålsskytt mot Södra Vi.

Hultsfred FK-kaptenen John Svensson blev tvåmålsskytt mot Södra Vi.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-09-16 16:00

MÅLVAKT

Gustaf Johansson, Vimmerby IF: 21-åringen framstår mer och mer som traktens bästa målvakt. Gjorde en strålande insats mot Ölmstad, med flera viktiga räddningar. Har överlag svarat för en bra säsong.

BACKAR

Knut Gunnarsson, Målilla GoIF: Den unge Gunnarsson har verkligen visat framfötterna den här säsongen och är en bidragande faktor till att Målilla har häng på toppen. Var en av lagets främsta i den knappa förlusten mot topplaget Stjärnan senast.

Emil Tapper, Hultsfreds FK: 16-årige Tapper har fått göra en del framträdanden i den grönvita tröjan den här säsongen och tagit chansen när han fått den. En av planens bästa när HFK slog Södra Vi med 5–0.

Alexander Sandberg, Djursdala SK: Snabb, följsam och laglojal. Det är tre ord som beskriver Alexander Sandberg. I segermatchen mot Österbymo gjorde han knappt ett misstag från sin mittbacksposition.

MITTFÄLTARE

John Svensson, Hultsfreds FK: HFK:s ytterspringare gjorde två mål sist och är en av lagets viktigaste spelare. Säker med bollen och har ett ruskigt fint tillslag med sin högerfot. 

Henrik Isaksson, Rimforsa IF: "Han var dominant på mitten. Han vann dueller, fördelade bollar och gick i bräschen med sin energi." Det omdömet fick Henrik Isaksson av sin tränare efter 5–1-segern mot Skeninge.

Arvid Liljeblad, IFK Österbymo: Rutinerad och duktig mittfältare – som gjorde en kanonmatch mot Djursdala. Behärskar både det defensiva och offensiva spelet. Har meriter från division 3, från sin tid i Kisa för tio år sedan.

Simon Pettersson, IFK Tuna: Pettersson är en användbar spelare och kan användas både på mittfältet och i backlinjen. När Tuna tog tre efterlängtade poäng mot IFK Västervik spelade han stabilt och säkert.

undefined
Simon Pettersson var en av planens bästa när Tuna tog en viktig seger.

ANFALLARE

Ted Åström Åberg, Gullringens GoIF: I hemmamatchen mot Myresjö/Vetlanda satsade GGoIF på en ny anfallsduo: Ted Åström Åberg och Rasmus Bexell. Det gav önskad effekt, även om laget till slut åkte på en jobbig förlust.

Kevin Gaines, Kisa BK: Målskytt och extraplus. Kevin Gaines hade en nyckelroll när Kisa tog säsongens sjätte raka seger. Har gjort fem mål hittills. Har kapacitet att förbättra det målsnittet i slutet av säsongen.

Rasmus Samuelsson, HM IS: Snacka om islossning. Efter en mardrömsstart på säsongen har HM IS tagit tre raka segrar. Rasmus Samuelsson har visat vägen med sex mål.

Vimmerby IF:s målvakt Gustaf Johansson tar plats mellan stolparna.
Vimmerby IF:s målvakt Gustaf Johansson tar plats mellan stolparna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om