Vilka fotbollsspelare har imponerat mest enligt oss den här veckan? Här har ni svaret.

Gustaf Johansson, Melker Johansson och Daniel Rambin tar plats i Veckans elva.

Fotboll2024-07-01 15:02

Målvakt

Gustaf Johansson, Vimmerby IF:

VIF-målvakten har nog nästan glömt hur det känns att släppa in ett mål. Efter VIF:s 3–0-seger mot Grebo så har han hållit nollan i över 400 minuter. Eller fyra matcher och en dryg halvlek. Imponerande av målvakten och försvaret.

undefined
Vimmerbys Gustaf Johansson har varit en mur mellan stolparna den här säsongen.

Försvarare

Felix Stejdahl, HM IS:

Gjorde en mycket stark insats för sitt lag i division 5. Man lyckades plocka en viktig poäng hemma mot Tjust och fortsätter ha vittring på toppstriden.

Filip Gustavsson, IFK Tuna:

Var en klippa i backlinjen för Tuna i derbyt mot Hultsfred och styrde och ställde på ett föredömligt vis.

Hannes Blomberg, Kisa BK:

Efter en mardrömslik vårsäsong fick KBK äntligen jubla i sista matchen före uppehållet. Flera spelare var duktiga i 5–1-vinsten mot Sturefors, bland annat 19-årige Hannes Blomberg. Det är en stor och stark mittback som blir viktig i jakten på nytt division 4-kontrakt.

Mittfältare

Adrian Ottosson, Hjorted/Totebo:

Gjorde ett av målen och fick beröm för sitt slit som innermittfältare när laget vände och vann med 4–1 hemma mot Södra Vi.

Rigon Thaqi, Hultsfreds, FK:

En både teknisk och hårt arbetande mittfältare som gör mycket nytta för laget. Blev utsedd till matchens lirare mot IFK Tuna.

Melker Johansson, Gullringen:

Den skicklige Gullringenspelaren stod för ett drömmål i senaste matchen när laget besegrade Tranås med 2–1. Det var ett välplacerat skott som skruvade in sig i det högra krysset och var helt otagbart för bortalagets målvakt.

undefined
Melker Johansson låg bakom det mesta i Gullringens revansch mot Tranås.

Haris Dreco, Vimmerby IF:

Är en av nyckelspelarna i VIF som har skaffat sig ett ypperligt utgångsläge i division 3 inför höstsäsongen. I 3–0-segern mot Grebo satte han en straff. Är uppe i fem fullträffar.

Anfallare

Arvid Westerling, Horn/Hycklinge:

Toppen mot botten – fast utan en större del av ordinarie startelvan. Trots det lyckades hans lag besegra Gamleby med 6–1 och Westerling stod för hela fyra mål.

Daniel Rambin, Rimforsa:

Snacka om att komma tillbaka och göra skillnad. I seriefinalen mot LSW borta gjorde Rambin både 2–1 och avgörande 3–2 och det var riktigt snygga mål. En klassinsats vilket betyder att hans Rimforsa fortsätter som serieledare i division 4 västra Östergötland.

undefined
Daniel Rambin ledde sitt Rimforsa till ännu en ny seger.

Beriq Menghisteab Teklemichael, Målilla:

Samtliga lagets fyra mål gjorde Beriq när Målilla besegrade Långemåla på bortaplan med 4–1.