Vem är bäst av grannklubbarna? Båda höll nollan: "På hugget"

Vilket lag är bäst? Målilla eller Mörlunda? Kampen mellan grannklubbarna går vidare efter att båda tagit klara segrar och också hållit nollan. "Det var stabilt från vår sida", säger Roger Rönnlund i Målilla.

Kampen fortsätter. Målilla och Mörlunda har förmodligen för långt upp för att hota topplagen i serien, de ligger en bit bakom i tabellen. Dem emellan är det däremot väldigt tajt poängmässigt.

Kampen fortsätter. Målilla och Mörlunda har förmodligen för långt upp för att hota topplagen i serien, de ligger en bit bakom i tabellen. Dem emellan är det däremot väldigt tajt poängmässigt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-25 13:42

Mittens rike, men snudd på att kunna nafsa på topplagen. Så är läget för både Målilla och Mörlunda i Oskarshamnssexan. Ännu mer nu efter sina respektive segrar mot Krokstorp (5–0) för Målilla och Fagerhult (3–0) för Mörlunda. Avståndet upp till Fliseryd och Fårbo känns ändå för långt. 

Så här sa Rönnlund efter den fina och solklara vinsten mot Krokstorp:

– Vi har ganska stort övertag chansmässigt. Vi släpper inte till mer än 2–3 farliga lägen bakåt. Framåt är vi ständigt på hugget och målen börjar trilla in. Det var helt klart en stabil insats från hela laget. Extra beröm till "pappa" Marcus Faber även plus till Elias Holmvall som börjar hitta sin höga nivå. 

Det ska sägas att de rödvita fick en utmärkt start med ett tidigt ledningsmål av Beriq Histeab Teklemichael. Han gjorde för övrigt ytterligare ett mål i matchen. Övriga gjordes av Elias Holmwall, Ali Alo och Lucas Anemyr.

Även för Mörlunda GIF blev det alltså seger. Den var också väntad då nollpoängaren och jumbon Fagerhults AIK väntade hemma på Lillesjö IP. Men det dröjde innan Mörlunda hittade rätt. Herman Danielssons 1–0 i 69:e minuten var förlösande. Bara minuten senare kom 2–0 genom Charlie Adolfsson. I slutminuterna kom 3–0 av Danielsson. 

Kampen om Målilla och Mörlunda då? Jo, Målilla har tre poäng upp, men Mörlunda har i gengäld en match mindre spelad!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!